Proiectul celor 670 de locuri de parcare cu plata prin SMS în zona centrală a Craiovei!, în dezbatere publică

519

Craiovenii sunt așteptați vineri, 5 octombrie a.c., să-și spună părerea despre extinderea parcărilor cu plată în zona centrală a Craiovei. Mai exact, conform proiectului supus dezbaterii publice, la cele 121 de locuri de parcare cu plată prin SMS instituite, în septembrie 2017, pe străzile A.I. Cuza (77 de locuri), Romul (28 de locuri) și Nicolăescu Plopșor (16 locuri) ar urma să se adauge alte 672.

Proiectul de hotărâre privind „modificarea, prin completare, a Regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova“ va fi supus dezbaterii publice vineri, la Primăria Craiova. Municipalitatea intenționează să mărească substanțial numărul locurilor de parcare cu plata prin SMS în zona centrală a orașului, pentru că s-a observat o fluidizare a traficului de la instituirea primelor astfel de parcări, în septembrie anul trecut.

Potrivit proiectului, ar urma să fie instituite parcări cu plată prin SMS cu program între orele 8.00 și 18.00 pe Calea București, de la intersecția cu bulevardul Carol I până la cea cu strada Spania (386 de locuri); Mihail Kogălniceanu, de la intersecţia cu strada Eugeniu Carada până la intersecţia cu strada Unirii, (37 de locuri); Unirii, de la intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu până la intersecţia cu strada Bujorului (38 de locuri); Ştirbei Vodă, de la intersecţia cu strada Unirii până la intersecţia cu strada Matei Basarab (20 de locuri).

În plus, ar urma să fie și zone unde taxa se va plăti non-stop: strada Sfântul Dumitru, de la intersecţia cu Unirii până la intersecţia cu Matei Basarab (64 de locuri); Matei Basarab, de la bulevardul Ştirbei Vodă până la Piaţa Veche (51 de locuri); Mihai Viteazul, de la intersecţia cu strada Unirii până la intersecţia cu Ion Maiorescu (43 de locuri); Ion Maiorescu, de la intersecţia cu strada Popa Șapcă până la intersecția cu Madona Dudu (17 locuri); Eugeniu Carada, de la intersecţia cu strada Simion Bărnuțiu până la intersecția cu Mihail Kogălniceanu (16 locuri).

Dacă proiectul va trece de dezbaterea publică, municipalitatea îl va supune aprobării consiliului local în vederea adoptării unei hotărâri în acest sens.