Mehedinti: NOU CONTRACT PENTRU ACHIZIȚIA DE MICROBUZE ȘCOLARE

70
Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru achiziția unei noi tranșe de microbuze hibrid/electrice pentru transportul elevilor la școală.
A fost o promisiune pe care am făcut-o în contextul în care, prin proiectul care este deja în faza de achiziție, nu s-au putut acoperi toate solicitările venite din partea primarilor din județul Mehedinți.
Astfel, am depus la Administrația Fondului pentru Mediu, o cerere de finanțare, am obținut suma de 7 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, iar astăzi am semnat contractul.
Sper ca această sumă să ne permită să achiziționăm încă 10 microbuze, pe lângă cele 31.
Microbuzele hibrid/electrice reprezintă angajamentul nostru pentru protejarea mediului înconjurător și asigurarea unui transport sigur și confortabil pentru elevi.
Prin utilizarea microbuzelor hibrid/electrice, nu numai că vom reduce emisiile de carbon, ci vom oferi și o alternativă sustenabilă la vehiculele tradiționale.
Totodată, microbuzele vor contribui la crearea unei infrastructuri moderne de transport în județul nostru și la promovarea mobilității durabile în județul Mehedinți.