ZIUA EDUCATIEI LA CASUTA CU POVESTI – Cei 7 ani de acasă se formează prin dezvoltarea parteneriatului grădiniță – părinți

1076

ZIUA EDUCATIEI LA CASUTA CU POVESTI – “SĂ FORMĂM ÎMPREUNA CEI 7 ANI DE ACASĂ”  prin dezvoltarea parteneriatului grădiniță – părinți.

Părinţii şi educatoarele sunt coechipierii perfecţi în educarea copilului.

O relaţie buna părinte- educatoare înseamnă diferenţa între a şti cât de bine se descurcă în grădiniţă copilul şi cât de bine vă spune el că se descurcă.

In priectul de dezvoltare institutională al Grădiniţei Căsuţa cu Poveşti, o tinta strategica foarte importanta este Dezvoltarea parteneriatului grădiniță – părinți.

Pentru realizarea ei,  principala activitate o reprezinta implementarea proiectului educativ PĂRINTELE – AJUTOR DE EDUCATOARE.

A devenit deja traditie in CĂSUŢA CU POVEŞTI, ca acest proiect sa fie lansat in fiecare an de Ziua Mondială a Educaţiei.

DE CE?

Pentru ca doar impreuna cu părinţii putem face educaţie de calitate. Pentru noi, educatoarele, parinţii sunt principalii parteneri.

CUM?

Oferind părinţilor oportunitatea de a participa activ şi direct la programul instructiv – educativ, fiind membri ai echipei educative, iar educatoarele  avand şansa de a-i avea alături ca sprjjin în demersurile didactice .

Proiectul educativ PĂRINTELE – AJUTOR DE EDUCATOARE este deja la a treia editie. Am fost incurajaţi de reactiile pozitive ale părinţilor care au participat la activităţi pentru a continua aceasta colaborare deosebita.

De evidenţiat este si faptul ca educatoarele accepta cel putin o zi pe saptamana “asistenta” la grupa, cu toii stiind ca nu e usor, tocmai pentru a intari relatia educatoare-parinti.

Scopul proiectului este : colaborarea dintre familie si gradinita pentru o implicare cat mai activa in procesul de formare a prescolarului.

“Va multumesc frumos pentru oportunitatea de a participa la desfasurarea activitatii din cadrul gradinitei cu ocazia Zilei Educatiei, moment emotionant si de neimaginat! Va multumesc pentru solicitarea de a ma implica si pentru sustinerea dumneavoastra!La multi ani de Ziua Educatiei tutoror cadrelor didactice!” Cornelia PREDICA, parinte – ajutor de educatoare, Grupa Mare B, educatoare Croitoru Mariana si Bartagui Cristina

Consideram ca doar impreuna formam cei 7 ani de acasa si asiguram copiilor o educatie de calitate!

La multi ani tuturor  celor implicati in EDUCATIE: copii, educatoare, parinti!

Prof. Claudia RADU,

Director Gradinita Casuta Cu Povesti Craiova