Simpozionul „Țara Severinului – Oameni. Fapte. Locuri”, eveniment cultural-liturgic al Episcopiei Severinului și Strehaiei

111
În cadrul celei de-a doua ediții a Simpozionului „Țara Severinului – Oameni. Fapte. Locuri”, organizat de Episcopia Severinului și Strehaiei, zilele acestea, la Drobeta Turnu Severin, astăzi a avut loc o sesiune de comunicări în memoria personalităților contemporare, despre evenimentele istorice și edificiile care au marcat viața locuitorilor din zona noastră.
La deschiderea lucrărilor au participat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru și prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf.
Lucrările prezentate au fost realizate după toate rigorile academice, fiind susținute de Ierarhi, preoţi, profesori de teologie, de istorie, oameni de cultură şi cercetători de prestigiu din România.
În cadrul evenimentului, Preasfinţitul Părinte Nicodim a apreciat valoarea ştiinţifică înaltă a referatelor susţinute în cadrul acestui Simpozion, exprimându-şi speranţa că evenimentul va deveni o manifestare de tradiţie între alte evenimente culturale, liturgice şi administrative ale Episcopiei.
Totodată, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, i-a felicitat pe organizatori și pe Preasfințitul Nicodim, pentru înalta ținută a evenimentului, asigurându-i de cele mai bune intenții de colaborare între Consiliul Județean Mehedinți și Episcopia Severinului și Strehaiei.