Târgul de Știință și Tehnologie pentru Copii – Code Kids Fest Vâlcea 2023, ediția a VII-a

149
Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, în parteneriat cu Fundația Progress, organizează vineri, 3 noiembrie 2023, între orele 13.00 – 15.00, Târgul de Știință și Tehnologie pentru Copii – Code Kids Fest Vâlcea 2023, ediția a VII-a.
📌CODE Kids Fest Vâlcea 2023 este un eveniment tematic dedicat pasionaților de știință și tehnologie, care își propune să promoveze proiectele din domeniul IT/robotică, realizate de copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, membrii cluburilor CODE Kids funcționale în biblioteci publice din județele Vâlcea și Olt.
📌Și anul acesta, cu bucurie, copiii din cluburile funcționale în cadrul bibliotecilor publice din Râmnicu Vâlcea, Păușești – Măglași, Pietrari, Crâmpoia și Dobrețu, sunt pregătiți să le arate vizitatorilor și membrilor juriului proiectele de robotică inovative la care au lucrat pe parcursul întregului an. Micii programatori sunt încrezători că aceștia sunt doar primii pași în viitoarea lor carieră. De asemenea, în cadrul Târgului de Știință și Tehnologie pentru Copii vor avea loc ateliere practice susținute de elevi care activează în cluburile de robotică funcționale în cadrul colegiilor Mircea cel Bătrân și Alexandru Lahovari.
📌CODE Kids este o inițiativă națională de educație IT și STEM pentru copii, implementată de Fundația Progress, cu sprijinul financiar al Romanian American Foundation și Société Générale.
Finanțator proiect: Romanian American Foundation (RAF)
Parteneri naționali: Societe Generale Global Solution Centre
Parteneri locali:
📌Bionic Royals, club de robotică al Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea
Brobots Team, club de robotică al Colegiului Național „Alexandru Lahovari” Rm. Vâlcea
📌Parteneri media:
Televiziunea VTV, Radio Oltenia Craiova, Curierul de Vâlcea
📌Despre Fundația Progress
📌Fundația Progress este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 1996 în Bistrița, care contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a persoanelor și grupurilor vulnerabile și ajută oamenii să devină mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație. Organizația oferă sprijin cetățenilor pentru a evolua, a-și valorifica potențialul și a atinge bunăstarea în comunități durabile și reziliente. Prin parteneriatele create, Fundația Progress se concentrează pe facilitarea învățării pe tot parcursul vieții, transferul inovației, crearea de competențe IT și STEM și dezvoltarea de noi metodologii pentru proiectarea participativă și incluziunea socială. În îndeplinirea obiectivelor și pentru a ajunge la orice grup social organizația folosește bibliotecile publice și spațiile comunitare din sate și orașe ca puncte focale de învățare și centre de inovație socială. www.progressfoundation.ro
📌Despre CODE Kids România
📌”CODE Kids – Programează viitorul comunității tale” este un program gratuit dezvoltat de Fundația Progress, care propune o soluție de alfabetizare digitală în rândul copiilor din mediul rural și urban mic. Acesta a luat naștere în contextul în care aproape 50% din copiii de la țară iau note sub 5 la Evaluarea Națională, la matematică.
📌Proiectul are ca scop crearea unei mișcări naționale de coding și STEM în care copii, tineri, bibliotecari și voluntari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Programul a primit Premiul III la Secțiunea Educație și Învățământ în cadrul Galei Societății Civile, ediția 2023.
📌CODE Kids este o inițiativă națională de educație IT și STEM pentru copii, implementată de Fundația Progress, cu sprijinul financiar al Romanian American Foundation și Société Générale.