Fundația ANYA și GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT PARADISUL COPIILOR CRAIOVA a lansat proiectul „Reciclăm – suntem mici, dar puternici!”

0
399

Gradinita 1 - CopyFundatia ANYA  în parteneriat cu GRADINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT PARADISUL COPIILOR CRAIOVA a lansat proiectul „Reciclam – suntem mici, dar puternici!”; PROIECT FINANTAT DE FUNDATIA PENTRU PARTENERIAT SI MOL ROMÂNIA.

Perioadă implementare:  01.04.2017 30.06.2017

Beneficiar: FUNDATIA ANYA

Beneficiar final: GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT PARADISUL COPIILOR CRAIOVA

Locaţie implementare:  Craiova, str. Renasterii, nr. 1, judeţul Dolj.

Scopul proiectului: constientizarea problemelor de mediu generate de nerespectarea legislatiei de mediu cu privire la colectarea selectiva a ambalajelor si deseurilor din ambalaje si educarea prescolarilor, in spiritul unui comportament prietenos fata de mediu, prin participarea directa la colectarea deseurilor.

REZULTATE CONCRETE ASTEPTATE:

R1. Aprox. 300 participanti (prescolari, parinti, 17 cadre didactice, personal de ingijire prescolari-8, reprezentanti si voluntari ai Fundatiei ANYA-14) in diverse activitati ecologice

R2.  Amenajarea, igienizarea si ecologizarea suprafetei de ~500 mp prin plantarea  de puieti si de flori, gazonarea partiala, amplasarea mobilierului urban, realizarea spatiului destinat europubelelor.

R3. Confectionarea a 8 placute cu mesaje eco si amplasarea acestora

R4. Efectuarea unei vizite la aria protejata si implicarea minim a 30 prescolari in activitati de igienizare arie protejata

R5. Colectarea de hartie (minim 1500 kg) care va fi predata unui centru de colectare.

R6. Elaborarea mini-ghidului de educatie ecologica a prescolarilor <<PRO-RECICLARE>> de care va beneficia atat unitatea de invatamant partenera, cat si celelalte unitati de invatamant din judet.

R7.  Aplicarea unui program integrat de educatie ecologica a prescolarilor, inclusiv privind importanta reciclarii si adoptarea unui comportament prietenos fata de mediul inconjurator.

R8. Voluntarii Fundatiei ANYA si cadrele unitatii de invatamant vor dezvolta abilitati in desfasurarea de proiecte comunitare, de lucru in echipa multidisciplinara, de transmitere a mesajelor de reciclare si protejare a mediului si modelelor de dezvoltare comunitara sanatoasa.

R9. In urma aparitiilor in media, a publicarii mini-ghidului si a intalnirilor cu parintii, comunitatea va constientiza importanta reciclarii si implicatiile negative pe termen lung a fenomenului poluarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.