Oana Bică despre spectacolul «Craiova se îmbracă în ie»: Mi-am dorit foarte mult să realizăm un asemenea eveniment

490

oana bica ieMiercuri, 17 iunie 2015, a avut loc o conferință de presă în care directorul Ansamblului Folcloric ”Maria Tănase”, Oana Bică, a vorbit despre spectacolul care va avea loc pe 24 iunie 2015, când va fi sărbătorită ia românească:

“Este evenimentul meu de suflet, pentru că de când sunt manager al Ansamblului «Maria Tănase», mi-am dorit foarte mult să realizăm un asemenea eveniment. Este vorba despre o cinstire a bluzei tradiționale românești, a iei. Evenimentul se numește «Craiova se îmbracă în ie», și ne dorim, ca prin acest eveniment, cât mai mulți craioveni, și cât mai multe craiovence să participe și să se îmbrace în ie, atât autentică, dar și stilizată. Este un eveniment dedicat tuturor claselor sociale, tuturor vârstelor, îi așteptăm pe toți îmbrăcați în ia românească.

Începând cu ora 18.00 ne vom vedea cu toții în Piața Prefecturii, îmbrăcați în cămașa tradițională românească. Apoi va avea loc o paradă a costumelor populare, ne vom îndrepta spre Centrul Vechi, unde va avea loc un spectacol organizat de Ansamblul Folcloric «Maria Tănase», un spectacol mare, de Sânziene. Vom avea și un concurs, vom premia cea mai autentică ie, și, de asemenea, cea mai fotogenică apariție, după ședința foto realizată de Bogdan Dănescu.

Evenimentul va fi unul grandios, pentru că se anunță, deja, câteva sute de participanți și este un eveniment pe care îl organizăm cu ajutorul Primăriei Craiova și sub egida Asociației «Craiova – Capitală Culturală Europeană». Se înscrie în evenimentele care duc această luptă ca orașul nostru să devină Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Vom avea și un atelier de creație de coronițe, de Sânziene. Cei care vor veni cu flori vor învăța să realizeze coronițe. Sunt convinsă că fetele vor fi foarte curioase să facă aceste coronițe.

Vom încheia cu un mare spectacol în care vor fi prezenți Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Liviu Dică, Lavinia Bîrsoghe, Cristian Bănățeanu, Marius Măgureanu, Aneta Șișu, Liliana Popa, Ciri Mayer și, bineînțeles, dansatorii Ansamblului «Maria Tănase»”.