Victor Boştinaru: „ Programul de guvernare al PNL nu este credibil”

359

victor-bostinaruEurodeputatul PSD Victor Boştinaru a comentat asupra programului de guvernare al Partidului Naţional Liberal, lansat spre dezbatere sâmbătă, 28 februarie.

Conform eurodeputatului: „Programul de guvernare prezentat opiniei publice este o culegere de truisme, asemenea afirmaţiei conform căreia, pentru PNL economia este un obiectiv de securitate naţională.”

Din dorinţa de a îndepărta percepţia negativă că numai stânga are în vedere politicile sociale, PNL nu dedică niciun capitol asistenţei sociale. Mai mult decât atât, aşa cum experţi din Ministerul Muncii au subliniat, programul de guvernare al PNL tratează superficial domeniul social. De asemenea, protecţia socială este amintită în aceeaşi paradigmă periculoasă în care persoanele defavorizate sunt o povară pentru stat, iar soluţia PNL la toate acestea este creşterea demografică. În aşa-numita „Românie socială de dreapta” asistenţa socială este considerată o „pomană socialistă”.

„Ori atunci când spui de la bun început că «nu venim să reparăm ce s-a făcut rău înainte», nu poţi vorbi despre recâştigarea demnităţii sociale şi financiare a profesiei de dascăl. Când nu te detaşezi de politica PDL, mai mult îi cooptezi pe cei care au tăiat salarii, au mărit TVA, au promovat austeritatea, au împrumutat România, au trădat interesele ţării mele şi au fost parte la o guvernare în care corupţia s-a instituţionalizat, nu poţi fi crezut.

Liderii noului PNL vorbesc despre amatorism dar au în dreapta lor oameni ca Roberta Anastase, Videanu şi oameni din anturajul Udrea – Cocoş. Capitolul de politică externă este inspirat din moţiunea lui Vasile Blaga din 2012 care vede politica externă «amplu conectată la priorităţile de etapă ale Uniunii Europene», iar justiţia e reformată şi coordonată de omul care a numit-o pe Alina Bica în «Comisia de făcut bani» din retrocedări. În ciuda discursului demagogic privind reformarea clasei politice, nu ni se propune nimic pentru a clarifica aspecte fundamentale precum finanţarea partidelor politice, a campaniilor electorale sau clarificarea conflictului de interese pentru a preveni pe viitor cazuri de tipuri Udrea, Sandu, Fuia, Ariton sau Videanu, care sunt de fapt emblema guvernărilor lui Traian Băsescu şi ale PDL.”

„Da, domnule Predoiu, România stă bine macroenomic, aşa cum bine aţi afirmat şi este meritul guvernului condus de Victor Ponta. Neprihănirea pe care ne-o arătaţi astăzi nu are nimic în comun cu abuzurile din regimul lui Traian Băsescu, dezastrul guvernărilor succesive ale lui Emil Boc sau cu faptul că numele dumneavoastră este menţionat frecvent în confesiunile de la DNA” a mai adăugat eurodeputatul.