Ziua Porților Deschise la Muzeul Olteniei Craiova

0
323

AFIS (1)Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie, este marcată de Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, prin organizarea evenimentului ,,Ziua Porților Deschise’’. Accesul vizitatorilor va fi gratuit la toate cele trei secții ale sale: Istorie-Arheologie, Știinte ale Naturii și Etnografie, în intervalul orar 09.00-17.00.

Secția de Istorie-Arheologie (Str. Madona Dudu, nr.14), îl aduce în atenția publicului pe poetul Traian Demetrescu, unul dintre cei mai de seamă poeți ai generației sale.

Cu această ocazie, vor fi prezentate trei volume de versuri și proză: ,,IUBITA’’, ,,VERSURI’’ și ,,PAGINI ALESE DIN OPERA LUI TRAIAN DEMETRESCU – VERSURI ȘI PROZĂ’’, ediții princeps. Traian Demetrescu s-a născut în orașul Craiova, la 5 decembrie 1866, și a murit în floarea vârstei, la 17 aprilie 1896. Ca vederi politice, a fost un însemnat adept al teoriilor socialiste. Cunoscut om de cultură, Traian Demetrescu si-a dedicate întreaga activitate idealurilor în care credea.

De asemenea, cei interesați pot vizita, cu acest prilej, expozițiile de bază ale Secției de Istorie-Arheologie – ,,Oltenia Preistorică’’, ,,Redescoperă Istoria’’, și ,,Oltenia Rediviva’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.