Ziua Dunării sărbătorită de colegii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt

368
Pentru a marca Ziua Internațională a Dunării, colegii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt, au organizat diverse activități, la care au participat elevi de la mai multe școli din județul Olt, sub sloganul „ Să păstrăm Dunărea albastră!”💧 . Pentru a descoperi Dunărea albastră, elevii au pornit la drum.
Au decoperit că ” Albastru nu e o culoare. E o liniste.”
Pentru a-i determina pe super eroii noștri să devină responsabili față de mediu și apă, i-am implicat în diverse activități pentru a sărbătorii această zi.
Colegii de la Laboratorul de Calitate a Apei din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt s-au deplasat cu un laborator mobil ⚖ 🧪unde au susținut o lecție despre apă. Au prelevat probe și au efectuat diverse analize pentru a demonstra preocuparea noastră de a păstra Dunărea albastră.
Activitățile au continuat cu diverse jocuri distractive, plimbări cu barca, iar mânuțele pricepute au lăsat amprente colorate pe planșa realizată de colegii de la S.G.A. Olt.
Am încercat să-i învățăm pe super eroii noștri să fie descoperitori, să primească, să asculte, iar cunoștințele și deprinderile formate să constituie piatra de temelie a educației de mediu, care își propune să îl conducă pe copil spre formarea unui punct de vedere mai obiectiv asupra realității, să-l incite la participare, să devină conștient de viitor și de faptul că generațiile viitoare, depind într-o mare măsură și de opțiunile sale.
Mulțumim copiilor că ne-au ascultat, deoarece ei sunt cel mai bun vector de transmitere a mesajelor catre comunitate, mai ales in contextul asigurarii unui mediu sanatos in viitor.
Încântați de ziua petrecută cu colegii de la S.G.A. Olt, elevii așteaptă nerăbdători să mai participe la asemenea evenimente.
Multumim colegilor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt pentru implicare.
Multumim domnului director Adi Florinel Barbu pentru organizare.