Zeci de incendii stinse de pompierii doljeni în doar două zile

0
253
I.S.U DOLJ

DSC00422În perioada 23.07. –  24.07.2016, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 19 incendii  şi 54 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 23.07.2016, ora 11:19, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un vagon apicol. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la un tractor și vagonul remorcabil, în urma acestuia au ars tractorul în proporţie de 60 %, vagon remorcabil, rulota auto, un pat, rame pentru stupi. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului explozia de la butelia de voiaj.

În data de 23.07.2016, ora 14:57, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la lizieră pădure dafini, din com. Afumaţi, sat Boureni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegatație uscată, în urma acestuia arzând aprox. 1000 m2  vegetaţie uscată şi lizieră pădure dafini. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 23.07.2016, ora 16:48, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în mun. Craiova, zona Metro. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegatație uscată, în urma acestuia arzând aprox. 1500 m2  vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 23.07.2016, ora 17:14, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de mirişte, în com. Afumaţi. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la miriște, în urma acestuia arzând aprox. 3 ha mirişte. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 23.07.2016, ora 17:43, Garda Pompieri Bechet a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de mirişte, în loc. Dăbuleni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la miriște, în urma acestuia arzând aprox. 30 ha mirişte. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise. La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Dăbuleni.

În data de 23.07.2016, ora 18:33, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în com. Izvoare. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegatație uscată, în urma acestuia arzând aprox. 400 m2  vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

 

În data de 23.07.2016, ora 20:25, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de mirişte, în com. Calopăr. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la miriște, în urma acestuia arzând aprox. 3 ha mirişte. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise. La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Calopăr.

În data de 24.07.2016, ora 03:40, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în com.Unirea. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la autoturism, în urma acestuia arzând autoturismul în proporţie de 90)%. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În data de 23.07.2016, ora 13:20, S.V.S.U. Calopăr a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi mirişte, în com. Calopăr, sat Boureni, în urma incendiului a ars vegetaţie uscată  pe o suprafaţă de aprox. 3 ha.

În data de 23.07.2016, ora 16:01, S.V.S.U. Amărăştii de Sus  a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în com. Amărăştii de Sus, sat Zvorsca, în urma incendiului a ars vegetaţie uscată  pe o suprafaţă de aprox. 4 ha.

În data de 23.07.2016, ora 15:47, S.V.S.U. Melineşti a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în com. Melineşti, sat Negoieşti, în urma incendiului a ars  vegetaţie uscată  pe o suprafaţă de aprox. 2 ha.

În data de 23.07.2016, ora 17:43, S.V.S.U. Dăbuleni  a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în com. Dăbuleni, vegetaţie uscată  pe o suprafaţă de aprox. 4 ha.

În data de 23.07.2016, ora 18:50, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea cultural–artistică „Serbările Timişoreana”, în mun. Craiova, Piaţa Mihai Viteazul.

În data de 24.07.2016, ora 09:30, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială  de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în com. Coţofenii din Faţă, sat Beharca. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la autoturism, în urma acestuia arzând autoturismul în proporţie de 90)%. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

În data de 24.07.2016, ora 12:29, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în com. Leu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere și lemne de foc, în urma acestuia arzând  aprox 2000 kg furaje şi 1500 kg lemne de foc. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o țigară aprinsă aruncată la întâmplare.

În data de 24.07.2016, ora 11:56, Garda 2 Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în loc. Dăbuleni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegatație uscată, în urma acestuia arzând vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aprox. 20 ha.. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise. La intervenţie a participat şi SVSU Dăbuleni.

În data de 24.07.2016, ora 13:35, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în loc. Băileşti. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegatație uscată, în urma acestuia arzând vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aprox. 20 ha. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 24.07.2016, ora 14:02, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă de şantier, în com. Pieleşti. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la baraca confecționată din isopan, în urma acestuia arzând baraca pe o suprafaţă de aprox. 20 mp. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

În data de 24.07.2016, ora 14:51, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată,în mun. Craiova, str. Matei Basarab. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegatație uscată, în urma acestuia arzând vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aprox. 30 mp. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 24.07.2016, ora 14:46, Garda 2 Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în com. Sadova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegatație uscată, în urma acestuia arzând vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aprox. 5 ha. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 24.07.2016, ora 16:35, Garda 2 Pompieri Bechet a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în loc. Dăbuleni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegatație uscată, în urma acestuia arzând vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aprox. 60 ha. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 24.07.2016, ora 17:07, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegatație uscată, propagându-se și la o anexă gospodărească în urma acestuia a ars  anexa gospodărească şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aprox. 0,5 ha. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 24.07.2016, ora 18:37, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu  o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în com. Işalniţa. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegatație uscată, în urma acestuia arzând vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aprox. 0,8 ha. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 25.07.2016, ora 03:02, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu  o două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la casa de locuit, în com. Calopăr. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoprișul casei, în urma acestuia a ars acoperişul confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 140 mp, cinci ferestre din lemn, șase uşi din lemn, un frigider, un aragaz, un dulap şi un şifonier din lemn. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

În data de 24.07.2016, ora 21:54, S.V.S.U. Melineşti a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu de cultură de grâu, în com. Melineşti, în urma incendiului au ars aprox. 4 ha din cultură de grâu

În data de 24.07.2016, ora 18:50, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la manifestarea cultural–artistică „Serbările Timişoreana”, în mun. Craiova, Piaţa Mihai Viteazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.