Zboruri spre Antalya de pe Aeroportul Craiova

446
foto: radiocraiova.ro
foto: radiocraiova.ro
foto: radiocraiova.ro

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, luni, lansarea zborurilor estivale directe către Antalya (Turcia), zboruri care vor fi operate de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) începând din iunie 2018.

Noua destinație este pusă la dispoziție de compania Prestige Tours – Calypso Tour, parte a Holdingului Caly, din Turcia, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, precizând că reprezentanții operatorului au apreciat atât potențialul regiunii și aria de acoperire a aeroportului, cât și rezultatul investițiilor semnificative realizate în ultima perioadă la acest obiectiv strategic din subordinea administrației județene.

„În urmă cu câteva zile, o delegație a companiei din Turcia s-a aflat în orașul nostru, vizitând Aeroportul Internațional Craiova, unde a analizat cu atenție situația infrastructurii, precum și serviciile oferite, și purtând discuții cu exponenții mai multor firme locale din domeniul turismului.

La final, în cadrul unei întâlniri la care am participat alături de vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile și de directorul general al AIC, Mircea Dumitru, reprezentanții operatorului s-au declarat foarte mulțumiți de condițiile pe care le-au găsit, de dotări și de perspectivele pe care le prezintă o cursă directă către una dintre cele mai importante destinații turistice din Turcia, Antalya.

Aeroportul Internațional Craiova a reușit să-și atragă încă un partener serios, dovadă fiind faptul că noua destinație a fost deja lansată. Este un demers care a început cu dreptul, având în vedere că primele pachete turistice au fost deja cumpărate.

Zborurile vor fi operate în fiecare vineri, începând de la 1 iunie și până la 14 septembrie 2018. Principalul atu al acestei rute îl reprezintă tocmai reducerea timpului de călătorie, deoarece cursa se desfășoară fără escală. Mai mult, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții companiei din Turcia a reieșit și interesul acestora ca, la încheierea sezonului estival, colaborarea să continue cu o destinație alternativă, Iordania și Egiptul fiind printre cele luate în calcul în această etapă.

Anul viitor se anunță încă de pe acum drept unul intens pentru Aeroportul Internațional Craiova, în condițiile în care apar noi destinații, iar tendința de creștere a traficului de pasageri se consolidează, sens în care ne bucurăm să putem spune că, în urmă cu două zile, am depășit pragul de 400.000 de călători. Sunt argumente care ne determină să depunem în continuare toate eforturile pentru ca, până la finele lui 2018, să avem deja în derulare investițiile pentru extinderea terminalelor de plecări și de sosiri, susținând astfel creșterea capacității de operare a aeroportului nostru“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

În prezent, de pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse aeriene regulate către 11 destinații externe: Roma, Milano, Bologna, Veneția, Madrid, Barcelona, Valencia, Londra, Paris, Köln și Tel Aviv.