Viscolul și vizibilitate redusă nu le permit jandarmilor și salvamontiștilor să îi caute pe tinerii alpiniști craioveni

0
305
Cristi Gună - foto Facebook personal
Cristi Gună - unul dintre alpinisti  (foto Facebook personal)
Cristi Gună – foto Facebook personal

Doi alpinişti din Craiova sunt dispăruți în Munții Retezat de mai bine de 24 de ore. Aceștia au plecat ieri seară pe un traseu de cățărare, însă nu s-au mai întors la cabană. Salvamontiștii plecați în căutarea lor s-au întors din drum din cauza viscolului. 

Cei doi craioveni dispăruți fac parte dintr-un grup mai mare. Când au văzut că nu s-au mai întors, însoțitorii lor au anunțat Salvamontul. În zonă este pericol de avalanșă iar viscolul și ninsoarea abundentă le-au dat mari bătăi de cap salvatorilor care au fost nevoiți să sisteze căutările.

“Din cauza vremii extrem de dificile cu viscol și vizibilitate redusă sub 10 metri, jandarmii au revenit de pe traseele montane la cabana Gențiana, iar echipa Salvamont Hunedoara s-a regrupat la cabana Pietrele urmând ca, imediat ce vremea va permite, salvatorii să reia acțiunea. Mai mult, traseul pe care salvatorii trebuie să înainteze se află, în urma căderilor de zăpadă, într-o zonă unde există pericol iminent de avalanșă. Totodată, a fost solicitat sprijin aerian la Inspectoratul General de Aviație al MAI. Deocamdată, căutarea aeriană este exclusă, tot din cauza vremii”, se arată în comunicatul emis de Centrul de Comunicare și Informare Publică Hunedoara.

Căutările au fost și mai dificile deoarece alpiniștii și-au lăsat telefoanele mobile la cabană și nu au putut fi localizați. Salvatorii speră că alpiniştii au reuşit să-şi construiască un adăpost sub o stâncă sau au reuşit să se retragă la refugiul Bucura.

sursa: craiovaforum.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.