Vineri se închide Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” 2019

0
440

Vineri 30 August ora 11:00 pe esplanada Stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova este invitată întreaga comunitate a municipiului Craiova la  Festivitate de Închidere a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” 2019 care a ajuns anul acesta la cea de a 7 a ediție și reprezintă o acţiune creativă dar și creatoare de opere în patrimoniu cultural craiovean.

Autoare a aproape 40 de lucrări de sculptură în marmură, Craiova este un brand cultural la nivel internaţional.

Amprenta culturală a marelui artist român Constantin Brâncuși rămâne fixată în conștiința națiunii iar orașul Craiova se bucură de privilegiul unui patrimoniu internațional al creațiilor celui care a pășit pentru prima dată în lume pe drumul modernismului.

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” oferă comunității produse originale asigurând orașului un loc special pe harta turismului cultural internațional.

Acest proiect a fost un succes încă de la început și anul acesta a continuat cu o temă de larg interes: Sportul ca expresivitate a mișcării

Cei cinci sculptori, prezenți anul acesta, își au originea în țări de mare importață istorico-culturală. Di Prospero Marino sosit din Italiava îmbogății peisajul cultural municipal cu lucrarea:Spatial Contortion. Un reprezentant al celei de-a doua artă venit din Ecuador, Estrella Gavidia Milton Ramon, a executat lucrarea: Organic Geometry. Cu dublă naționalitate Ferhat Ozgur Gorel provenind din Turcia și activând de mulți ani în Georgia ne oferă prin măiestria artei sale la Craiova lucrarea: The Shadow Player. România este prezentă cu două nume de referință și notorietate la nivel național și internațional: Petre Virgiliu Mogoșanu un craiovean talentat și ispirat cu premii și participări internaționale, a doua oară consecutiv prezent laSimpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” a elaborat lucrarea monumentală Volumes and Trajectoriesși domnul profesor Emilian Popescu curator anul acesta al proiectului care a pus în operă lucrarea Flacăra eternă.

Felicitări artiștilor pentru această ediție și vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de acestă reușită!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.