Viky Bonea rămâne primar la Giurgița și modernizează comuna cu bani europeni

294

Viky Bonea candidează din partea PSD pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Giurgița.

Viky Bonea este primar în localitatea Giurgița din anul 2012, iar de atunci, comuna a făcut paşi importanţi spre modernizare: are drumuri asfaltate, apă la robinet, iar sistemul de canalizare este aproape gata. Toate au fost făcute cu bani europeni, de la bugetul local sau prin programele naționale pentru dezvoltare rurală.  În cele două mandate în care a fost ales de cetățeni, 2012-2016 și 2016-2020, edilul a reușit să schimbe imaginea localității și a finalizat serie de proiecte importante pentru comunitatea ce numără peste 3.000 de oameni.

“Toate proiectele au fost gândite pentru a veni în sprijinul oamenilor. Sunt multe de făcut, dar le-am luat pe rând, în funcție de priorități. În anii în care am fost primar, au fost asfaltați 1.400 de metri de drum comunal pe Strada Plopilor. Costurile lucrărilor, în valoare de 1.022.378,08 lei, au provenit din bugetul local. Totodată, a fost modernizat Căminul Cultural, cu ajutorul Programului Național de Dezvoltare Rurală, AFIR.  Extinderea rețelei de iluminat public pe Strada Gării a fost făcută tot din bani de la bugetul local, ce a dus la costuri de 39.854,85 lei. Pe lângă acestea, în comună a fost modernizat și dispensarul uman“, a spus candidatul PSD la Primăria Giurgița, Viky Bonea.

Viky Bonea  consideră că educația reprezintă o prioritate pentru orice comunitate așa că  a alocat bani pentru a repara unitatea de învățământ din localitate. În plus, a investit suma de 107.944,98 de lei în modernizarea Bazei Sportive de la Școala Gimnazială Giurgița. Bonea a investit și în siguranța locuitorilor, iar comuna a beneficiat și de instalarea unui sistem de supraveghere video stradal.

În prezent, localitatea Giurgița este un adevărat șantier. „Ne apropiem cu paşi repezi de încheierea lucrărilor pentru canalizarea în comună. Sunt realizate pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală . Vom avea 24 de kilometri de conducte montate cu bani din Programul Național pentru Dezvoltare Locală. În plus, 7 km de drumuri comunale sunt în lucru, cu ajutorul aceluiași program. Am obţinut o finanţare pentru un buldoexcavator, prin GAL, în valoare de 87 de mii de euro. De asemenea, am mai încheiat un proiect pentru drumuri ocolitoare, tot cu fonduri europene”, a precizat primarul comunei Giurgiţa, Viky Bonea.

Totodată, în comună se construiește un spațiu comercial, cu finanțare de la bugetul local. Pe lângă toate acestea, edilul a reușit să amenajeze două locuri de joacă pentru Portărești și Cioromela și a construit un teren de sport multifuncțional.

Dacă va fi ales ca primar, Viky Bonea  are planuri mari pentru a continua dezvoltarea comunei. Vrea să asfalteze fiecare alee din localitate și a elaborat un plan pentru betonarea tuturor drumurilor agricole. Vrea ca fermierii din localitate să aibă condiții optime pentru a investi bani în agricultură.

„Până acum ne-am preocupat de drumurile comunale principale. Avem asfalt sau cel puțin avem deja în derulare un proiect de asfaltare. Acum ne preocupăm și de drumurile agricole. Este un demers important pentru toți locuitorii comunei care lucrează terenurile agricole. Să poată să ajungă la câmp cu ușurință”, a declarat Bonea.

Bonea vrea să branșeze localitatea la gaze pentru a le oferi locuitorilor din comuna Giurgița confortul din gospodăriile urbane. Are deja un proiect în acest sens pe care vrea să-l implementeze în următorii ani de mandat. Primarul vrea ca pe lângă beneficiile gospodărești, condițiile moderne din localitate să atragă și investitori.

„Este extrem de important să atragem investitori în zonă. Avem zonă în care se fac legume, fructe…De ce să nu avem și o fabrică micuță unde să prelucrăm aceste produse? De acest lucru mă voi ocupa în mandatul viitor. Să căutăm și să convingem investitorii să vină aici”, a spus candidatul PSD.

Bonea este preocupat și de mediu, de aceea și-a propus și reîmpădurirea parcului comunal.

 

Comandat de Partidul Social Democrat Organizatia Judeteana Dolj,
CUI mandatar finaciar: 21200019