Victor Ponta s-a întâlnit în cadrul vizitei de lucru la Washington cu secretarul american al Apărării Chuck Hagel

406

ponta-chuck hagelPremierul Victor Ponta s-a întâlnit în cadrul vizitei de lucru la Washington cu secretarul american al Apărării Chuck Hagel, informează un comunicat al Guvernului remis, joi, AGERPRES.

În cadrul întâlnirii de la Pentagon, „a fost reafirmată preocuparea constantă pe care Guvernul României o are pentru întărirea cooperării bilaterale în domeniul apărării, ca pilon al parteneriatului Strategic dintre România și SUA”, fiind subliniată totodată „susținerea largă în România pentru consolidarea prezenței cu efective a SUA și NATO în țara noastră”.

„A fost apreciată contribuția României la operațiunile internaționale, în mod special din Afganistan, și excelenta colaborare bilaterală în aceste operațiuni”, mai susține sursa citată.

Cei doi oficiali au mai discutat și evoluțiile regionale din Estul Europei, iar în acest context premierul român a reiterat poziția fermă a României referitoare la acțiunile Federației Ruse în Ucraina.

Ponta a subliniat „importanța crucială a solidarității tuturor membrilor UE si NATO în fata provocărilor din Estul Europei”.

sursa: agerpres.ro