Victor Ponta: În contextul situației regionale, România a rămas cea mai stabilă țară

368

victor ponta (foto: observator.ro)Premierul Victor Ponta, presedintele PSD, a afirmat marţi, 3 martie 2015, într-o emisiune televizată, că în contextul regional actual, România a rămas cea mai stabilă ţară din regiune, atât din punct de vedere economic, cât şi militar şi politic.

Acesta a subliniat că ideea de stabilitate şi predictibilitate este esenţială în contextul în care trendul României este unul crescător, dat şi de situaţia economică favorabilă a începutului de an, pe primele două luni fiind înregistrate încasări peste aşteptările autorităţilor.

„Ceea ce este important este că avem un context favorabil cu încasări mai mari şi primele două luni au fost mai bune decât ne-am aşteptat. Lucrurile nu se pot schimba aşa peste noapte, singurul lucru care este extrem de important şi poate influenţa radical un proces, un trend, este situaţia regională, externă.

Trăim într-o zonă din ce în ce mai agitată şi aici nu vorbesc doar de Ucraina, unde evident este război civil, vorbesc de ce se întâmplă în ţările din jurul nostru, presiunile Rusiei apropo de energie, tulburările, proiecte politice diferite, ce se întâmplă în Grecia este extrem de interesant pentru toată Europa, ori în acest context România a rămas cea mai stabilă ţară din regiune şi din punct de vedere economic suntem singurii care mergem tot în sus, din punct de vedere militar, din punct de vedere politic.

Dacă noi ne apucăm acum să ne aruncăm în aer, să trecem prin crize politice, sigur că tot acest trend pozitiv o ia în jos. Sper să nu fim sinucigaşi. Ideea de stabilitate şi de predictibilitate este esenţială. Important e să le spunem celor care investesc în România, să îi asigurăm că nu se va schimba cota unică, CAS se reduce, la fel şi TVA”, a spus Victor Ponta la RTV.

Presedintele PSD a mai adăugat că nu are temeri privind schimbarea Guvernului său deoarece are de partea sa realităţile economice care nu pot fi contrazise. „Privind siguranţa guvernării, în ceea ce priveşte ceea ce ne-am propus noi, sunt foarte sigur că vom continua pentru că am aceste realităţi care nu pot fi contrazise”, a mai spus Victor Ponta.

sursa: Agerpres