Vicepreședintele Senatului,Ministrul Educației și președintele Consiliului Județean Dolj au participat la Ceremonia Aniversară a Universității din Craiova

0
270

manda universitateMinistrul Educației, Liviu Pop, vicepreședintele Senatului, senatorul Claudiu Manda, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, profesori universitari, membri distinși ai lumii academice și numeroși invitați au participat la ceremonia prin care au fost aniversați 70 de ani de la înființarea Universității Craiova.

Ceremonia a avut loc vineri, 27 octombrie 2017, la Teatrul Național Marin Sorescu.

”Mă bucură și mă onorează să fiu astăzi prezent alături de dumneavoastră la această aniversare cu o semnificație atât de puternică pentru regiunea noastră- pentru Regiunea Oltenia, pentru România: 70 de ani de învățământ universitar la Universitatea din Craiova.

Universitatea din Craiova este și va fi intotdeauna un reper important al învăţământului românesc, o instituţie academică din Oltenia care a promovat neîncetat valorile umane, formând pentru societate specialişti și caractere.

Așa cum spuneam și la deschiderea acestui an universitar, sunt mândru că sunt absolventul unei universități care nu s-a abătut de la princiipiile și de la misiunea sa: ”generarea şi transferul de cunoştinţe către societate prin cercetare ştiinţifică avansată şi educaţie” (citat din Carta Universității)

Într-o societate românească în continuă schimbare, învațamântul superior are misiunea de a forma resursa instituțională indispensabilă economiei si societatii românești pentru construirea unei societăți bazate pe cunoașterea și realizarea obiectivelor de redefinire a fundamentelor competitivității.

Dacă în ultimii ani învățământul superior a înțeles că este nevoie de o corelare a ofertei educaționale cu piața muncii din România, sunt convins că deopotrivă, și politicul a conștientizat că nu putem avea o societate modernă, adaptată nevoilor actuale, fără o finanțare adecvată.manda universitate 2

Se cuvine ca la ceas aniversar să felicităm profesorii și studenții totodată care, de-a lungul celor 70 de ani, prin eforturile lor susținute au făcut ca Universitatea din Craiova să devină un reper al învățământului universitar românesc”, a afirmat Claudiu Manda, vicepreședintele Senatului României.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat:

„Celebrarea a 70 de ani de învățământ superior în Bănie ne oferă prilejul de a vorbi deschis despre excelență în educație, despre devotament și dedicare, dar și despre un parcurs academic remarcabil, care a purtat Universitatea din Craiova, peste obstacole și neajunsuri, către recunoașterea internațională.

Este momentul să ne amintim eforturile însemnate și stăruințele de care a fost nevoie pentru ca un vis frumos și o dorință arzătoare, consfințită acum 88 de ani prin votul craiovenilor reuniți la Palatul Administrativ, să devină realitate în anul 1947, dar și de cele care au urmat, pentru a transforma tânăra universitate în instituția reputată de astăzi.

Șapte decenii pot părea o perioadă scurtă, dacă ne uităm la transformările profunde pe care le-a parcurs Universitatea din Craiova – de la structura care, din cauza dificultăților, își începea activitatea cu o singură facultate la cea care, în prezent, oferă aproximativ 200 de programe pentru studii de licență și master și o bogată gamă de specializări doctorale, confirmându-și vocația europeană.

Vă felicit pe dumneavoastră, domnule rector, domnule președinte al Senatului, echipa de conducere și întregul corp profesoral, pentru modul onorant în care continuați această evoluție impresionantă, prin preocuparea pentru asigurarea unui învățământ superior de calitate, prin dezvoltarea și modernizarea bazei materiale, prin stimularea demersurilor în sfera cercetării și inovării.

La ceas aniversar, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă rog să primiți expresia respectului și a deplinei noastre aprecieri, alături de sincere urări de putere de muncă și succes în toate inițiativele viitoare, asigurându-vă și pentru viitor de susținerea noastră și deschiderea pentru colaborare. La mulți ani!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.