Vară politică fierbinte pentru partidele mici. Lupta pentru atingerea pragului de 5%

0
504

fotoVară politică fierbinte pentru partidele mici. Fiecare formațiune politică încearcă o reorganizare, totul în dorința de a ajunge la mult doritul prag de 5% la alegerile parlamentare din această toamnă.

Pe plan local, prima mutare a fost făcută la PMP, unde deputatul Petre Petrescu, fost APR, fost PSD, fost PSRo, a fost numit președinte interimar la nivel județean. Gelu Vișan și Nelu Groza au fost pedepsiți pentru că nu au reușit să înscrie organizația în alegerile locale la nivelul municipiului Craiova și CJ Dolj. Nu cred că Gelu Vișan și Nelu Groza vor sta degeaba.

Nici la partidele de mijloc nu este liniște. Pedeliștii au încercat sî îl execute pe Pavel Badea, după ce acesta își dăduse demisia din funcția de președinte al PNL Craiova. O perioadă pedeliștii au pus mâna în întregime pe PNL, numindu-l interimar la șefie pe Ștefan Stoica. Situația a fost rezolvată în cele din urmă, liberalii numindu-l președinte interimar pe deputatul Ionuț Stroe, care și-a dat demisia din calitatea de purtător de cuvânt la nivel național. Așa se face că șeful de campanie al lui Pavel Badea a fost premiat, iar candidatul la Primăria Craiova executat, pe jumătate. Pentru că nesimțirea ar fi fost prea mare, la nivel național s-a decis că șutul în fund dat lui Pavel Badea de pedeliști, cu ajutorul unor liberali, a fost totuși nestatuar.

Ultima mutare este cea a UNPR, care la nivel local îl pune pe președintele UNPR Dolj, Gheorghe Bică, la masa discuțiilor și a strategiilor electorale cu deputatul Petre Petrescu. Ce va ieși, rămâne de văzut.

Probabil urmează ca în urma unor negocieri care au durat două săptămâni J să aflăm că PMP absoarbe și PSRo-ul lui Mircea Geoană și PND-ul lui Daniel Fenechiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.