Valeriu Zgonea – întrevedere cu ministrul Apărării din Republica Moldova, Viorel Cibotaru

0
378

intalnire valeriu zgoneaPreședintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut miercuri, 20 mai, o întrevedere cu ministrul Apărării din Republica Moldova, Viorel Cibotaru, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la București.

Agenda discuțiilor s-a axat pe teme de interes comun și a vizat perspectivele de dezvoltare ale parteneriatului strategic dintre cele două țări, în vederea integrării europene și euro-atlantice a Republicii Moldova.

Președintele Camerei Deputaților a reiterat că România susține activ obiectivul strategic al Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană, precum și demersurile pentru atingerea standardelor euro-atlantice de interoperabilitate a forțelor armate.

”Apreciem eforturile depuse de Republica Moldova pentru participarea activă la asigurarea securității internaționale, în plan global și regional, și susținem angajamentul părții moldovene pentru demararea unui amplu proiect de reformă al Armatei Naționale a Republicii Moldova”, a declarat Valeriu Zgonea, care a adăugat că o armată modernă, flexibilă și adaptată celor mai exigențe cerințe de securitate ar contribui la asigurarea unui climat de stabilitate la granița de est a Uniunii Europene.

În acest context, președintele Camerei Deputaților a subliniat că se impune cu prioritate o acțiune concretă și solidară a tuturor țărilor membre ale Uniunii Europene pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

”În cadrul acțiunilor de diplomație parlamentară întreprinse în ultima perioadă atât în țări cu tradiție în Uniunea Europeană, precum Malta, dar și în state recent acceptate în marea familie europeană, cum este Croația, precum și cu ocazia unor întâlniri oficiale cu președinții de parlamente din țările membre, am susținut de fiecare dată necesitatea conjugării eforturilor la nivel european pentru o integrare cât mai rapidă a Republicii Moldova. UE nu își permite să se confrunte la granița sa de răsărit cu instabilitate și insecuritate”, a spus Valeriu Zgonea.

Astfel, pe linie parlamentară, președintele Camerei Deputaților a reafirmat disponibilitatea acordării unui sprijin concret în materia alinierii legislației Republicii Moldova la standardele europene, prin valorificarea viitorului Memorandum de înțelegere dintre cele două Parlamente discutat cu ocazia recentei vizite efectuate la București, în luna martie, de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

Pe agenda ministrului Viorel Cibotaru au mai figurat vizite la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” și Academia Tehnică Militară.

Cabinetul Preşedintelui Camerei Deputaţilor

VALERIU ŞTEFAN ZGONEA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.