Valcea: Panourile fotovoltaice amplasate pe 11 clădiri publice din Râmnic au început să producă energie „verde”

149
Finalizat în ultima zi a anului trecut, proiectul „Utilizarea energiei regenerabile la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea” a început să producă energie „verde” prin intermediul panourilor fotovoltaice, acoperind parțial consumurile celor 11 clădiri publice pe care acestea au fost amplasate:
sediul Direcției Economico-Financiare, sediul administrativ din strada General Magheru, Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, Liceul Tehnologic „General Magheru”, Școala Gimnazială Waldorf, Școala Gimnazială nr. 13 și grădinițele cu program prelungit Ostroveni, Ostroveni 2, Nord 1 și Nord 2.
Proiectul a avut valoarea de 3,3 mil. lei, din care finanțarea nerambursabilă de 2,6 mil. lei din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM și de la bugetul de stat.
În aceeași direcție de acțiune, proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale «Mihai Eminescu» în vederea obținerii statutului de «școală verde»” – care prevede lucrări de eficientizare energetică, dar și realizarea unor activități specifice și are o valoare de peste 9 mil. lei, fonduri nerambursabile – a fost declarat eligibil în cadrul Componentei 15 – Educație din Planul Național de Redresare și Reziliență.