USR Craiova intre disperare si habarnism. Cum a devenit artistul Gabi Rizea o tinta intr-o lupta politica de care e strain!

1641

Abia cand un artist este contestat incepi sa crezi ca are valoare. Recunosc, nu ma pricep la arta si am privit intotdeauna lucrarile lui Gabi Rizea cu simpatia celui nepriceput sau prin ochii copilului meu.

Sa ma lanseze in judecati de opinie cat sunt de frumoase sau de urate, de superficiale sau profunde sculpturile lui din lemn ar fi o greseala. Unele imi plac, altele nu! Ramane la atitudinea fiecaruia sa priveasca si sa hotarasca.

Ceea ce este evident, in ultimele zile, este ca artistul Gabi Rizea a devenit o tinta, in care se trage pentru a o lovi pe Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova, singura vina a artistului fiind aceea ca se lasa purtat de inspiratie.

De exemplu, USR Craiova a preluat subiectul nimfelor din Parcul Nicolae Romanescu, l-a comentat putin si apoi a trecut la ceea ce ii interesa de fapt: atacul politic.

Si pentru ca experienta in administratie si de viata, desigur, ii recomanda, useristii au spus ei care sunt adevaratele probleme care trebuie urgent rezolvate de administratia locala: Amenajarea unei piste de alergat din tartan; Reamenajarea celor doua locuri de joacă; Refacerea asfaltului de pe velodrom.

Daca taceau, cei de la USR filozofi ramaneau, pentru ca de fiecare data cand deschid gura, dau cu bata in balta.

Se presupune ca cei cinci consilieri locali USR (Cezar Dragoescu, Eduard Alexandru Cîrceag, Cosmin Teodorescu, Lucian Bernd Săuleanu, Manuel Bortoi) pretinsi oameni informati, stiu ca velodromul a fost asfaltat, ca e prevazut cu o pista pentru carturi, ca au fost inlocuite si scaunele, care au fost si vandalizate intre timp, si ca urmeaza si alte investitii in aceasta locatie.

Este doar o presupunere, pentru ca realitatea ne arata ca habar nu au despre ce vorbesc. Si nu este nici prima data cand se intampla asta, un alt exemplu fiind al terenurilor pe care Primaria Craiova a dorit sa le achzitioneze, proiect votat si de useristi, cu celebru vot razgandit al lui Bernd Sauleanu, pe care apoi il contestau, de parca nici nu auzisera despre el.

USR a renuntat la propunerile futuriste si au ajuns sa vina cu tot felul de propuneri, pe care le considerau in anii trecuti populiste, pentru ca au pierdut procente, le fuge pamantul de sub picioare.

Dupa ce au vazut cat sunt de praf in administratie, acolo unde au castigat, vezi Bucuresti, Sectorul 1 sau Timisoara, oamenii nu ii mai cred, si-au dat seama ca sub poleiala elitista se afla de fapt o incompetenta crasa. De aici si disperarea userista.