Universitatea din Craiova, pe podium la IDEEA 2023 Annual Forum Canada

239
Echipa coordonată de prof. dr. ing. Gabriel Benga de la Universitatea din Craiova a fost pe podium la prestigiosul eveniment IDEEA 2023 Annual Forum, organizat de McMaster University din Canada.
Echipa multidisciplinară, alcătuită din doctoranzi, masteranzi și studenți de la Universitatea din Craiova – România, Hongik University – Coreea de Sud, Tongji University – China și JSS Science and Technology University Mysore – India, s-a remarcat printr-o abordare ingenioasă și o soluție inovatoare: „Automated transshipment of Goods – Time/Xpress”.
Echipa a adus acasă două premii:
Premiul al II-lea pentru „Best Engineering – Cea mai bună abordare Inginerească”
Premiul al III-lea pentru „Best overall product – Cel mai bun produs în ansamblu”
La competiție au participat 12 echipe de la 20 de universități din Canada, China, Coreea de Sud, Germania, India, Italia, Mexic, România și SUA.
Juriul a fost alcătuit din reprezentanți ai unor universități de prestigiu din întreaga lume, precum: McMaster University – Canada, Northwestern University – SUA, University of Notre Dame – SUA, University of Sao Paolo – Brazilia, Universitat Duisburg-Essen – Germania, Politecnico di Torino – Italia, dar și reprezentanți ai unor companii de renume din industria auto, cum ar fi AUDI, Volkswagen, General Motors – Canada și Centro Ricerche FIAT.
🤝IDEEA – International Design & Engineering Education Association este o asociație non-profit de instituții și companii cu misiunea dedicată dezvoltării educației și cercetării tehnologiilor viitoare relevante pentru mobilitate, dezvoltarea de produse și industria 4.0.