O echipă a Universității din Craiova a încheiat miercuri, 24 ianuarie, o vizită la Norwegian School of Sports Science (NIH), la Oslo, instituție clasată pe locul al II-lea în Shanghai Ranking în domeniul științei sportului.
Trei cadre didactice și o doctorandă de la Facultatea de Educație Fizică și Sport au reprezentat Universitatea din Craiova la întâlnirea transnațională a consorțiului european, în cadrul proiectului HEInnovaSport.
Echipa UCV a participat și la Student Innovation Day, un eveniment organizat de studenții NIH.
Întâlnirea de la Oslo a întărit relațiile internaționale și a deschis noi oportunități de colaborare. În viitorul apropiat, UCV va putea primi studenți norvegieni de la NIH pentru a participa la proiecte și activități comune aici, la Craiova.
Universitatea din Craiova implementează proiectul HEInnovaSport alături de Norwegian School of Sport Sciences -Norvegia (coordonator), Frederick University – Cyprus, Swedish School of Sport and Health Sciences – Sweden, International Network for Small and Medium Enterprises – Italy, Igloo Innovation AS – Norway, University of Luxembourg – Luxembourg, Karolinska Institutet – Sweden, Ungt Entreprenørskap – Norway.
➡️Valoarea grantului HEInnovaSport este de 1.200.000 de euro.