Universitatea Craiova, înfrângere dureroasă la Severin

0
75

csu fcsbUniversitatea Craiova a jucat duminică, 29 octombrie 2017, ultima partidă pe stadionul din Drobeta Turnu Severin cu FCSB. CSU a fost înfrântă fără drept de apel cu un scor de 2-5.

”Între locul 1 ocupat de adversarii noștri de azi și locul 3, pe care sunt alb-albaștrii, sunt doar 3 puncte.

Florin Tănase arată că își merită banderola de căpitan și transformă o fază care nu anunța nimic într-un gol năucitor, venit în secunda 50. Gnohere se demarcă excelent dintre patru jucători ai noștri, e găsit perfect de Tănase și șutează sec lângă bară, pe scurt. Universitatea acuză șocul și prima repriză este la discreția bucureștenilor, care mai ratează două ocazii importante până ca Teixeira să facă 2-0 după o fază purtată de FCSB pe același flanc stâng al atacului, cu Momcilovic trecând ca acceleratul pe lângă Martic (care să nu uităm că a fost omul meciului în cel puțin două partide precedente) și scoțând perfect în centru.

Craiova nu se teme să joace la totul sau nimic în partea secundă și, datorită ei, dar și șarjelor spectaculoase de contraatac ale FCSB-ului, cei 10.000 de spectatori vor fi avut parte de cea mai frumoasă repriză a acestui campionat. Mitriță cere fault la o pătrundere în minutul 47 dar cade prea ușor de lângă Larie și Istvan Kovacs face semn ca jocul să continue. În minutul 62, Florin Tănase (omul meciului) face 3-0 după o pasă frumoasă primită de la Alibec. Leii Olteniei nu se lasă, se scutură ca niște cai de rasă și se aruncă iarăși în atac, iar Burlacu face 1-3 la scurt timp dup ce e trimis de Mangia pe teren, la o fază la care rămâne de discutat dacă nu cumva Larie, care a deviat decisiv mingea, a fost marcator. Când Craiova părea capabilă să revină, FCSB are iarăși noroc, când Kelic își deviază în propria poartă, cu piciorul de sprijin, o centrare la care Budescu ratase intervenția. Kelic urcă în atac la un corner peste doar 3 minute și își repară greșeala cu un gol frumos cu capul, după o centrare a lui Gustavo. Era 4-2 și Știința se aruncă din nou în atac la 4-2, cu Băluță întinzându-l serios pe Niță în două rânduri, dar ultimul cuvânt avea să aparțină tot vicecampioanei. Florinel Coman ne amintește că FCSB are și  o bancă foarte bună și face 5-2 după o centrare în forță a lui Larie.

FCSB ne-a învins clar și meritat astăzi (ceea ce s-a întâmplat extrem de rar, între victoriile lor în fața Craiovei), dar vom mai avea două revanșe de luat împotriva lor, în playoff. Le mulțumim fanilor prezenți încă o dată la casa noastră din deplasare și, de pe 10 noiembrie, le dăm întâlnire o dată la două săptămâni, în sfârșit la noi acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.