Universitatea Craiova iese din cupă și încheie sezonul cu un mesaj pentru fani

0
115

csu fcsb„Pentru Universitatea Craiova cei mai importanţi sunt suporterii şi la final de sezon bilanţul îl facem ţinând cont şi de părerile, de păsurile lor, de criticile lor, de suferinţa lor. Cu toţii ne-am dorit maximum, am vrut să luăm cele mai bune decizii, pentru a obţine cel puţin un trofeu, dar e evident că am făcut greşeli care ne-au costat. Ultima impresie este amărăciunea ratării finalei Cupei României, iar sub semnul acesteia justificările şi lucrurile bune pălesc. Concluzia realistă este că am făcut un pas în faţă, dar ne-am propus mai mult şi puteam face mai mult. Obiectivele au fost podiumul şi Cupa României şi le-am ratat pe ambele. Cei care ne-am pus în slujba echipei, acţionari, conducători, antrenori, jucători ne asumăm erorile, îndeosebi cele de management. Nu scoatem în faţă vinovaţii, încercăm să identificăm paşii greşiţi şi să învăţăm din greşeli. Rămânem cu revenirea în Europa, după 17 ani în care am trăit suferinţe şi umilinţe cu care nu s-au întâlnit mulţi suporteri şi multe echipe chiar din lume.

Nu trebuie să uităm că în prima parte a sezonului, în 2016, am fost cea mai frumoasă echipă a campionatului, lucru recunoscut de oameni de fotbal şi chiar de adversari. Am trăit meciuri memorabile, au fost victorii frumoase, chiar şi înfrângerile au avut partea lor de savoare. Am suferit din cauza arbitrajelor, dar nu ne plângem, nu ascundem eşecurile în spatele lor, fiindcă dintotdeauna aceasta a fost una dintre poverile Ştiinţei, care însă a făcut-o şi mai iubită. Am încercat, şi de multe ori am şi reuşit, să jucăm ofensiv, să fim echipa pozitivă, să creăm fotbal. Şi rămânem în continuare fideli acestei strategii. Am dat şansa tinerilor crescuţi în Bănie să facă pasul spre prima echipă. Am câştigat deja câţiva tineri care se identifică din plin cu spiritul Ştiinţei şi în „laborator” avem şi alte nume gata să se impună în fotbalul românesc.

Ne mândrim cu puştii noştri şi ne mândrim cu suporterii noştri, care s-au ridicat peste nivelul echipei. A fost un an greu şi pentru ei, în special finalul său, în care aproape fiecare meci a reprezentat o deplasare. Au fost însă la înălţime şi ne-au ajutat să trecem mai uşor peste peregrinările permanente, iar deplasările masive de la derby-uri rămân memorabile, acestea sunt trofeele noastre din acest sezon.

Nu ascundem că bugetul a fost unul de 5,5 milioane de euro, din care 2 milioane de euro au venit din drepturi TV, 370.000 de euro din prima tranșă a transferului lui Vătăjelu, iar 430.000 din contracte publicitare. Restul, de 2,7 milioane de euro reprezintă contribuţia acţionarilor. Unii cred că nu este suficient, dar Universitatea este un club care trebuie să crească sănătos, nu să rişte să intre în colaps financiar.

Ne luăm la revedere astăzi de la jucătorii Universităţii, care intra în vacanţă, iar cu majoritatea dintre ei ne vom revedea pe 12 iunie, la reunirea lotului, câţiva urmând să ne părăsească.

Îi asigurăm pe suporteri că vom continua trendul ascendent şi sperăm să facem în sezonul următor, pe care îl pregătim temeinic, cel puţin paşii în faţă pe care-i merităm. Forza Ştiinţa!”, este meajul transmis de reprezentanții CSU Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.