Universitatea aşteaptă dispensă de la UEFA ca să poată juca în Europa League

432
u craiova (foto: micapi.ro)Fanii olteni încep să viseze cu ochii deschişi. Clubul favorit vrea să joace în Europa. Pentru asta, juriştii clubului au întocmit un dosar prin care cer dreptul de a participa în Europa League în cazul în care reuşi să ocupe unul din primele 4 locuri. Cererea urmează a fi analizată de UEFA, răspunsul fiind aşteptat luna viitoare.
“Cei de la UEFA au făcut regula asta pentru a se proteja de altfel de situaţii. De exemplu, o echipă care obţine dreptul de participare în cupele europene prin poziţia din clasament intră în insolvenţă, dar pentru a juca în Europa face o fuziune – deci un club nou – cu o alta de la retrogradare. Atunci UEFA intevine şi spune nu!, nu aveţi voie pentru că trebuie o vârstă minimă de trei ani. Dar noi, chiar dacă nu avem vechimea asta, ne-am câştigat promovarea în Liga I pe merite sportive, nu am beneficiat de o fuziune, nu trişăm”, a declarat un official al Universităţii pentru prosport.ro.
 
În cazul în care vor primi dreptul de a participa, Universitatea va reveni în cupele europene mai repede decâr s-ar fi crezut.