Unitățile de învățământ din Dolj luate la verificat

0
308

colegiul prefecturalPrin Ordinul Prefectului nr. 305/2017 au fost constituite echipe mixte de control pentru verificarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj, formate din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj şi ai Instituției Prefectului.

 

„Doresc să vă aduc la cunoștință măsurile dispuse de Instituția Prefectului – județul Dolj în vederea începerii în bune condiţii a anului şcolar 2017-2018.

Prin Ordinul Prefectului nr. 305/2017 au fost constituite echipe mixte de control pentru verificarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj, formate din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj şi ai Instituției Prefectului.

Controlul se desfăşoară începând de mâine acoperind toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj (195 de unități cu personalitate juridică de stat și 20 de unități private).

Echipele de control vor verifica, împreună cu primarii localităţilor sau delegaţii acestora pe teritoriul cărora se află unitatea de învăţământ, următoarele aspecte:

– stadiul pregătirilor localurilor pentru deschiderea noului an şcolar privind finalizarea lucrărilor de reparare/renovare, modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activităţii didactice în spaţii improvizate (dacă este cazul);

– stadiul igienizării spaţiilor de învăţământ cu referire la lucrări efectuate, tipul lucrărilor, stadiu, termen estimat pentru finalizare; igienizarea grupurilor sanitare; igienizarea spaţiilor de depozitare a produselor lactate şi de panificaţie, distribuite în cadrul programului “lapte-corn” precum şi a celor de servit masa, pentru ca elevii să servească masa în condiţii de igienă; sala/sălile pentru clasa pregătitoare;

– stadiul aprovizionării cu combustibil solid pentru sezonul rece.

Totodată, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj – Control în Sănătate Publică vor verifica din punct de vedere sanitar unităţile de învăţământ şi vor înainta Prefectului judeţului Dolj un Raport de control care va cuprinde: unităţile de învăţământ autorizate, unităţile de învăţământ în curs de autorizare, precum şi cele neautorizate, precizându-se motivele neautorizării”, a declarat prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.