„Unde dai si unde crapa”/ Ramai socat de ce face primarul din Leu

1300

de Rodica Fota

„Omul sfinteste locul”, spune o mai veche vorba din popor si, la drept vorbind, mare dreptate are. Azi o sa vorbesc despre o comuna tare draga inimii mele: Leu. Situata la circa 24 kilometri de Craiova, acesta a prins un avant al dezvoltarii impresionant, in ultimii ani. Am fost acolo, pentru prima data in luna august, pentru a implementa proiectul „Un copil, o carte”. Despre proiect nu o sa vorbesc acum, caci v-am batut destul la cap :).

Desi am fost rugata sa sun cand ajung in comuna, pentru a putea fi directionata exact catre locul unde urma sa se desfasoare actiunea mea, am preferat o alta varianta care imi aduce mereu zambetul pe buze. Am oprit masina, am coborat si am luat indicatii direct de la sateni. Aceasta este una dintre cele mai fascinante interactiuni cu oamenii de la sat, in opinia mea, cel putin:

  • Saru”mana, vreau sa ajung si eu in punctul X.

Si atunci aud un glas dulceag, care imi aduce aminte de bunicii mei, glas care imi spune:

  • Sa traiesti, maica! Iete, nu mai e mult….

dupa care primesc toate indicatiile necesare.

Magic! Uite, iar zambesc, numai cand imi amintesc!

Revenind la oile noastre, am urmarit cu mare atentie, pentru ca am un simt critic destul de dezvoltat, sa vad cum arata aceasta comuna. Ei bine, inca de la intrare mi-a lasat impresia ca este o comuna ingrijita. Stiti genul acela de comuna care iti isca inerent un zambet pe buze si te face sa te gandesti ca aici chiar sunt oameni gospodari? Nu am vazut gunoaie pe jos, aspect care m-a facut sa imi pastrez zambetul. Ajung la Gradina de vara. Da! Exact ce ati citit: Gradina de vara. Nu este un loc unde au fost aruncate cateva galeti de beton dupa care si-a primit un titlu pompos. Nici pe departe! Este un loc amenajat exemplar, incarcat de bun gust. In fiecare joi, aici, edilul sef organizeaza actiuni pentru copiii si tinerii din comuna. M-a lasat fara cuvinte… Cei mentionati mai sus, au la dispozitie si un teren de sport (wow), amenajat la aceleasi standarde.

De ce am tinut mortis sa scriu despre aceasta comuna? Pentru ca, acum cateva zile, distinsul edil sef posta fotografii despre noile investitii, printre care se numara si un loc de joaca modern pentru copii.

Magic! Pur si simplu magic! La drept vorbind, nu cred ca face asta doar pentru voturi, omul este mult prea implicat in ceea ce realizeaza zi de zi. Desi nu il cunosc personal, sunt extrem de incantata ca am avut ocazia sa interactionez cu copiii din aceasta comuna. Copii ingrijiti, extrem de deschisi la actiuni interactive si ahtiati sa citeasca o carte! Surprinzator!

A, era sa uit, numele primarului este Iulian Cristescu! Si da, este un primar gospodar.

In antiteza, pot sa va vorbestesc despre Slanic Prahova, celebra statiune din Romania. Am poposit aici, pret de cateva zile, tot in luna august, alaturi de baietii mei. Ce mi-a fost dat sa vad acolo, mi-a intrecut orice asteptari negative. Lipsa de interes, mizerie, locuri de joaca in paragina…. Orice nu te poti astepta de la o statiune. Apoi imi amintesc de comuna Leu… Unde dai si unde crapa!!

Ce voiam sa zic: domn” primar Iulian Cristescu nu va puteti muta si in alte comune sau chiar orase? Cu siguranta le scoateti din mizerie!

OM!

PS: pozele provin de pe contul de Facebook al primariei comunei Leu.