„Așa cum am promis la finalul anului 2022, când a fost adus sistemul complet pentru neurochirurgia coloanei lombare, echipa Consiliului Județean Gorj continuă să achiziționeze aparatură modernă, de ultimă generație, pentru spitalul din Târgu-Jiu.
Astfel, Secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean Târgu-Jiu a primit un nou sistem de endoscopie digestivă superioară și inferioară.
Sistemul este compus din:
➡️ Video gastroscop HDTV;
➡️ Video colonoscop HDTV;
➡️ Video procesor cu posibilitate de configurare a limbii române și înregistrare a datelor pentru 50 de pacienți;
➡️ Sursă de lumină;
➡️ Tester de imersibilitate;
➡️ Aspirator;
➡️ Monitor medical LCD;
➡️ Troliu endoscopie.
🩺 Noul echipament medical permite investigarea endoscopică cu bandă îngustă de culoare, care are rolul de a evidenția capilarele și structurile de pe suprafața mucoasei, ceea ce duce la o mai bună delimitare a leziunilor de la nivelul mucoasei.
✒️ „O afecțiune depistată la timp este mai ușor de tratat, iar prognosticul pentru pacient este mult mai bun. Este un aparat ultraperformant care există în clinicile și spitalele universitare din țară. De noul sistem endoscopic beneficiază atât pacienții internați în Secția Gastroenterologie, cât și ceilalți pacienți ai Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, pe internare continuă sau internare de zi”, a precizat dr. Roxana Gheorghițoiu, medic specialist gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
🤝 Vom continua achiziționarea celor mai moderne echipamente medicale pentru spitalul din Târgu-Jiu, fiindcă doar astfel vom reuși să creștem calitatea serviciilor medicale pentru gorjeni.”
                            Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj