Un dăbulean a fost prins cu 3.000 pachete țigări de contrabandă

371

tigariÎn data de 09 iulie 2015, poliţişti din cadrul Poliției orașului Bechet aflați în serviciul de supraveghere a traficului rutier au făcut semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe raza localității.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul polițiștilor, continuâdu-și deplasarea, ulterior, abandonând autoturismul pe raza comunei Ostoveni, după care a părăsit    locul faptei. Autoturismul respectiv a fost ridicat de către polițiști în vederea efectuării cercetărilor.

În urma investigațiilor efectuate a fost identificat conducătorul auto, P. VALERIU, 56 ani, din orașul Dăbuleni care s-a prezentat la sediul IPJ Dolj in dimineața zilei de ieri în vederea recuperării autoturismului. La controlul efectuat, în autoturism, lucrătorii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au găsit 3.000 pachete țigări care nu aveau aplicat timbru de marcaj fiscal valabil pe teritoriul ţării.

Întrucât existau date cu privire la deținerea de produse din tutun de contrabandă la domiciliul acestuia, s-a solicitat  Judeăctoriei Craiova emiterea unui mandat de efectuare a percheziției domiciliare.

Cu ocazia percheziţiei efectuate de către lucrătorii de investigare a criminalitatii economice,  la locuinţa acestuia au fost găsite: 8, 5 kg tutun, 12.400 tuburi goale pentru țigarete, un dispozitiv artizanal de rulat țigarete și suma de 10.000 lei care au fost ridicate în vederea efectuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă și deținere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, suspectul fiind reținut pe baza de ordonanață de reținere urmând a fi prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, in aceeasi zi in cauza s-a dispus controlul judiciar.