După colaborarea excepțională cu Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova, UCV susține primul festival Shakespeare din Ucraina.
Deși se confruntă cu toate obstacolele generate de starea de război, Teatrul Dramatic Ivano-Frankivsk desfășoară, în perioada 17 – 23 iunie, prima ediție a Festivalului „IF Shakespeare UA”.
Festivalul are loc în orașul Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei și conține două părți importante: producții teatrale ale unor trupe renumite din Ucraina, Moldova și Italia și o serie de conferințe academice, ateliere și mese rotunde.
➡️Universitatea din Craiova susține Festivalul „IF Shakespeare UA” printr-un Masterclass pe tema subtitrărilor la care participă Conf. univ. dr. Sorin Cazacu, prodecanul Facultății de Litere. Componenta academică a festivalului este sprijinită și de alți doi membri marcanți ai comunității academice craiovene, Prof. univ. dr. Michael Dobson și Prof. univ. dr. Nicoleta Cinpoeș, deținători ai titlului de Doctor Honoris Causa al UCV.
➡️Organizatorii consideră acest festival drept „un instrument de diplomație publică și o platformă de dialog cu lumea democratică”.
➡️O mare parte dintre piesele prezentate în festival au loc într-un adăpost antiaerian aflat în subsolul Teatrului din Ivano-Frankivsk. Evenimentele din cadrul festivalului sunt adesea întrerupte de alertele antiaeriene și sirenele care îndeamnă populația să se refugieze în adăposturi.
➡️Festivalul „IF Shakespeare UA” a fost deja inclus în Rețeaua Festivalurilor Shakespeare din Europa, din care face parte și Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova.