Ture de 7 zile la Compania de Apă Oltenia în contextul epidemiei de coronavirus

0
366

Compania de Apă Oltenia S.A. a luat toate măsurile necesare pentru a furniza apă de calitate populației, esențială mai ales în această perioadă de criză generată de epidemia de Coronavirus. Atât personalul din stațiile de captare și tratare a apei, cât și cel de întreținere, lucrează 24 de ore din 24.

Mai mult decât atât, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2, la Stația de Captare și Tratare a Apei Ișalnița, care asigură cca. 50% din necesarul de apă al municipiului Craiova, dar și la Stația de Captare și Tratare a Apei Izvarna se lucrează în ture de 7 zile. Astăzi, 9 aprilie a.c., s-a făcut schimbul de tură la Ișalnița. După 7 zile de lucru, angajații Companiei își revăd familiile.

Încă de la începutul crizei generate de epidemiei de Coronavirus, la nivelul Companiei de Apă Oltenia S.A. a fost efectuată o analiză în vederea prioritizării serviciilor esențiale și s-a întocmit un plan de asigurare a continuității activității. Sănătatea populației este esențială, CAO asigurând serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare pentru peste 470.000 de locuitori ai județelor Dolj și Gorj.

Pentru a reduce la minimum riscul de răspândire a coronavirusului, conducerea Companiei a luat hotărârea ca în cele mai mari Stații de Captare și Tratare a Apei, de la Ișalnița, respectiv Izvarna, să se lucreze în ture de 7 zile. Angajații beneficiază de toate condițiile necesare, au dușuri, au hrana asigurată, au spațiu de dormit, însă o săptămână nu ies din incintă și nimeni nu poate intra la ei.

Astăzi, 09.04.2020, s-a făcut schimbul de tură la Stația de Captare și Tratare a Apei Ișalnița. 11 angajați ai Companiei de Apă Oltenia, care sunt și părinți, mame, tați, frați sau soți, își revăd astăzi familiile de lângă care au lipsit o săptămână, locul lor fiind luat de alți 9 care în următoarele 7 zile vor pune pe primul plan siguranța și sănătatea craiovenilor și a doljenilor.

“S-a luat măsura consemnării la locul de muncă a personalului esențial în ture de câte șapte zile la cele două stații de captare și tratate a apei, pentru desfășurarea activității în condiții de siguranță și pentru evitarea expunerii la îmbolnăvirea cu COVID-19. Sunt angajați cu experiență, și-au asumat această misiune grea, sunt mame, tați, fii, soți, părinți, însă au înțeles că trebuie să facem cu toții eforturi și sacrificii în aceste zile, astfel că, timp de 7 zile, lucrează pentru populație. Lor le mulțumim, iar dumneavoastră vă recomandăm să stați acasă dacă puteți și să respectați recomandările autorităților”, a precizat directorul general al Companiei de Apă Oltenia S.A., av. Alin Șuiu.

Situația este similară și la Stația de Captare și Tratare a Apei Izvarna, unde tot astăzi s-a efectuat schimbul de tură, și se va menține cât timp va fi necesar, în conformitate cu recomandările autorităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.