Tu unde ai vrea sa faci plajă in aceasta vara?

482

Atunci când visăm la o vacanță în paradis, mulți dintre noi ne gândim la plaje și insule din țări exotice. Maldive, insulele Thailandei, Filipinele, insulele Seychelles, Hawaii sau Bora Bora sunt cu adevărat magnifice, însă ele nu sunt singurele regiuni ale lumii unde putem găsi plaje cu nisip alb și apă turcoaz de cristal.

Din fericire, există astfel de plaje și în țări aflate mult mai aproape de noi.

Europa are câteva plaje superbe care au o apă la fel de frumoasă precum cea din insulele tropicale: albastră deschis, turcoaz sau azurie, limpede și curată.

Însă unele dintre ele nu sunt foarte populare printre turiști deoarece fie sunt destul de mici, fie sunt ascunse în golfulețe sau sunt mai greu accesibile.

Iată 10 plaje cu apă albastră de cristal pe care le puteți testa în viitoarea vacanță prin Europa:

Grecia este o țară ce atrage milioane de turiști din toată lumea, fiind și în topul preferințelor românilor. Din experiența noastră, Grecia este acea destinație care nu dezamagește niciodată, indiferent de pretențiile fiecăruia.

1. Plaja Navagio – Insula Zakynthos

Zakynthos este una dintre cele mai populare insule din Marea Ionică, cunoscută pentru plajele sale, golfuleţele de nisip şi viaţa de noapte. Dacă te afli în vacanță, trebuie să vizitezi epava Navagio și grotele Blue Caves, sau să cauți ţestoase Caretta – Caretta, dar cel mai important este să te relaxezi pe una din plajele izolate.

  • Situată în nord-vestul insulei, Navagio este cunoscută și sub numele de „plaja naufragiatului”, fiind una dintre cele mai fotografiate plaje din Grecia. Plaja este cu nisip moale și alb, iar apă este cristalină și turcoaz.
  • Alte plaje cunoscute sunt: Gerakas, Banana Beach, Argassi, Laganas, sau Dafni.

2. Plaja Paranga – Insula Mykonos

Mykonos are multe plaje, fiecare potrivită pentru un anume stil: pentru familisti, jet-setteri, pentru comunitatea LGBTQ+, pentru cei care iiubesc viața de noapte, pentru cei care iubesc camping-ul sau pentru cei își doresc liniște, fara aglomeratie.

  • Plaja Paranga este preferata tuturor: cupluri, familisti, burlaci, dar și localnici. Pe plajă se află renumit restaurant Tasos – un restaurant excelent, cu mancaruri traditionale la preturi acceptabile.
  • Alte plaje pe care le puteți pune pe lista sunt Agios Ioannis, Fokos sau Kalo Livadi.

Italia este una dintre cele mai atractive pentru turiști români, dar nu numai. Și dacă majoritatea se gândesc la marile orașe, ce abundă în istorie și tradiție, precum Roma, Milano, Veneția, Florența, Pisa etc, există și o altă față a Italiei, la fel de frumoasă, pe partea de litoral.

3. San Vito Lo Capo  

Sicilia este renumită pentru plajele sale uimitoare. Este ca și cum San Vito Lo Copo a ieșit de pe coperta unei broșuri publicitare care povestește despre o vacanță în paradis. Plaje albe ca zăpada, marea azurie și toată infrastructura. Locul este popular printre turiști, în sezonul de vârf este aglomerat, dar datorită lungimii sale, malul poate găzdui un întreg batalion de vizitatori. Este la doar o oră de mers cu mașina de Palermo.

4. La Plaja Tropea din Calabria apa este turcoaz, iar pe alocuri stânca intră direct în mare.

Majoritatea plajelor de pe malul mării Adriatice, de la Rimini, sunt amenajate, dotate şi utilate cu toate condiţiile pentru confortul turiştilor. Pentru toate acestea, Rimini este una dintre cele mai faimoase resorturi la mare din întreagă Europa, fiind accesată de un număr impresionant de turişti în fiecare an.

5. Plaja Marebello este o altă destinaţie de vis pentru cei care iubesc soarele şi apa

Această zonă de plajă, în centrul orașului Rimini, în zona (sau în comuna italiană) din Miramare, este, de asemenea, populară pentru tineri datorită multitudinii de programe de divertisment, serile vesele și incendiare. Aici, sigur, nu vă veți plictisi pe tot parcursul sezonului turistic, care durează între mai și septembrie. Plaja foarte bine păstrată, nisip curat, apă limpede, intrare ușor înclinată și o mulțime de atracții de apă

Linia de coastă a Muntenegrului este literalmente „strânsă” în scena peisajului de o frumusețe uimitoare. Munții înalți ies brusc din apele cristaline, iar aceste frumuseți vrăjitoare atrag mii de turiști aici. Populația locală se distinge prin ospitalitate și prietenie rare, așa că se relaxează întotdeauna aici cu confort

6. Becici   Plaja lungă cu nisip Becici este situată pe malul satului stațiunii cu același nume, la 2 km de Budva. Transportul convenabil, structurile arhitecturale de diferite epoci și infrastructura turistică dezvoltată au făcut din Becici una dintre cele mai populare stațiuni din Riviera Budva. În 1935, plaja a fost recunoscută ca fiind cea mai bună din Europa. În aceste zile, el primește în mod regulat Steagul Albastru.

7. Plaja Queen Milena este situată în satul stațiunii Milocer, la 8 km de Budva, într-un golf pitoresc semicircular, înconjurat de stânci ușoare și vegetație densă.

Plaja cu o lungime de aproximativ 200 m este acoperită cu nisip auriu, care în unele zone este înlocuit cu pietricele mici. Intrarea în apă este înclinată ușor. Prin apă cristalină și transparentă, pietricele multicolore sunt vizibile în partea de jos.

Franța – o țară care nu numai că joacă un rol important în Uniunea Europeană, dar este și centrul european al vieții pe plajă. Una dintre cele mai populare și prestigioase destinații turistice de pe planetă – Riviera Franceză

8. Pampelonne este considerată cea mai bună plajă de pe Coasta de Azur. Este la aproximativ 5 km distanță de Saint-Tropez. Plaja este situată pe un scuipat lung de nisip alb și fin, în contrast dramatic cu culoarea mării albastre. A devenit popular în secolul al XIX-lea, iar între anii 40 și 50 a cunoscut un al doilea val de popularitate datorită Juliette Greco, Sartre, Picasso, simbolul cinematografiei franceze – Brigitte Bardot și alte persoane celebre.

9. Palombaggia este considerat cel mai frumos loc nu numai în Corsica. Plaja se întindea pe malul Mării Tireniene, între Porto-Vecchio și Bonifacio, timp de aproximativ 2 km; nu este foarte larg. Coasta este o lagună superficială, care va fi apreciată în special de turiștii cu copii.

Turcia a devenit o destinație populară pentru plajele sale, dar și pentru cultură, spa și îngrijire medicală. Turismul din Turcia se bazează în mare parte pe o varietate de situri istorice și pe stațiunile de pe litoral, de-a lungul coastelor sale din Marea Egee și Marea Mediterană.

10. Plaja Side Satul idilic Side se află în apropiere de Antalya, la 65 de kilometri. În prezent este destul de aglomerat și gălăgios, însă plajele sunt foarte apreciate. Mai există încă 2 kilometri de plaje virgine, cu nisip alb și apa încălzită de soare. Turiștii mai pot vedea ruine romane și grecești și pot gusta din reparatele tradiționale turcești.

11. Plaja Kumburnu este locul din care te poti bucura cel mai bine de frumusetea celebrei Lagune Albastre din Oludeniz si nu de putine ori a fost numita cea mai frumoasa plaja din Turcia sau a facut chiar parte din topul celor mai frumoase plaje din lume. Forma sa inedita, accesul extrem de lin in mare, culoarea turcoaz a apei si nisipul fin fac din aceasta plaja o adevarata bijuterie la malul Marii Mediterane din Turcia.

12. Plajele din zona Belek, cea mai luxoasa zona turistica de coasta din Turcia, sunt apreciate de cei care aleg sa se cazeze aici. Printre ele, de mentionat sunt plaja Kadriye, plaja Kumkoy sau plaja Bogazkent.

Plaja Bogazkent se afla la 9 kilometri de centrul Belek-ului, respectiv la  estul gurii de varsare a raului Kopru. Si aici se remarca in unele locuri dune de nisip, iar plaja este lata si mai linistita.

Plaja Kleopatra din Alanya este, iarasi, una dintre cele mai cunoscute. Are o lungime de 2 kilometri, zone de plaje libera care alterneaza cu zonele amenajate, plaja Kleopatra fiind totodata locul in care se presupune ca faimoasa regina a Egiptului a inotat. Alanya este destul de indepartata de orasul Antalya (133 km), insa este de multe ori aleasa de turisti pentru preturile mai convenabile de aici.

sursa: https://1001beach.com/ro