Trei zile de Tango Argentinian la Casa de Cultură a Studenților din Craiova

0
257

tangoAsociația pentru Cultură și Tango în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor organizează în perioada 11-13 martie, un eveniment inedit la Craiova: Trei zile de Tango Argentinian – Trei mesaje pozitive – prima Milonga.

Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova și va cuprinde:

  • Lecţii de tango argentinian cu Raluca Aldea şi Lucian Stan, cei mai buni dansatori de tango de scenă din România. O primă apariţie a celor doi în Craiova, a avut loc la Opera Română în spectacolul de muzică live-tango-teatru „Luna Tango” în data de 9 septembrie 2015, în care Lucian Stan a fost protagonist.
  • Cursuri despre „Bucurie, o lumină care te umple cu speranţă, credinţă şi iubire” cu Monica Toma – formator, consilier dezvoltare personală, coach, instructor de dans, deschise tuturor celor care doresc să vină să se joace, să se simtă bine, să aibă apoi un reper de bucurie în viaţa de zi cu zi.
  • Prima Milonga din Craiova – seară de Tango Argentinian cu show, prin care participanţii se vor familiariza cu farmecul şi cultura seratelor interbelice de Tango
  • Practică de tango argentinian asistată

Programul complet al evenimentului este următorul:

Vineri 11 martie, 19:00 – 22:00: „Corpul meu ŞTIE: corpul, un univers fantastic”(seminarii toate nivelurile)
Seminar 1. Centrul şi piciorul de bază (parada & pasada)
Seminar 2. Figuri şi dinamici esenţiale în tango (ochos, sandwichito, giro)

Sâmbătă 12 martie, 13:00 – 18.00: „Inima mea ŞTIE: când (nu) ne ascultăm”(seminarii toate nivelurile)
Seminar 3. EXTRA „BODY Balance & Tecnica para Mujeres” cu Raluca Aldea
Seminar 4. EXTRA „MIND Balance & Partnering awareness in Tango” cu Monica Toma
Seminar 5. Senzaţii (Partea Expresivă) şi Emoţii (Partea dramatică): „Doi”-ul şi Torsul în Tango
Seara, de la ora 21:00 –  Milonga cu tango demo Lucian & Raluca

Duminică 13 martie, 13:00 – 18:00: „Mintea mea ŞTIE: improviziţie, tehnica şi paşii de tango” (seminarii toate nivelurile)
Seminar 6. EXTRA „COUPLE Balance & Tecnica para Hombres: marca în tango” cu Lucian Stan
Seminar 7. EXTRA „MIND Balance: „Eroarea” în tango sau ce TE sperie în tango te CREŞTE (sau te micşorează)”
Seminar 8. Figuri şi dinamici complexe: combinaţii gancho & backsacada
Minipractică asistată: 18:00 – 20:00

Pentru înscriere la cursurile intensive de tango din cadrul evenimentului se contactează organizatorii, Ramona Ghiţă şi Mihai Traian Bălăceanu. Toate detaliile se găsesc pe adresa de Facebook Club A.C.T. Craiova sau pagina evenimentului, accesând link-ul următor: https://www.facebook.com/events/220790498271776/ .

Lucian Stan – dansator profesionist şi maestru de tango, ambasador al Tango-ului Argentinian în România, a participat la diverse festivaluri naţionale şi internaţionale, la Campionatul Mondial de Tango, 2014, fiind semifinalist la Campionatul European de Tango, Todi, 2014. În fiecare an merge la Buenos Aires, de unde aduce esenţa acestei arte de la cei mai buni maeştri de Tango Argentinian.

Raluca Aldea – dansatoare cu o vastă experienţă, a descoperit dansul la frageda vârstă de 4 ani, apoi dansând prin viaţă, a îmbrăţişat o diversitate de stiluri de dans precum: clasic, contemporan, jazz, folclor, salsa, bachata, Tango-ul Argentinian. Astfel, a ajuns în semifinala Campionatului European de Tango, Roma, 2012, iar în 2013 în finala concursului “România dansează”.

Susţinătorii evenimentului sunt Anca şi Traian Ionescu, fondatorii Asociaţiei pentru Cultură şi Tango şi producătorii spectacolului de muzică live-tango-teatru „Luna Tango”.

Asociația pentru Cultură și Tango este o organizație cu renume în România, prin programele educaționale și culturale pe care le desfășoară:

  • de 3 ani organizează cursuri gratuite de tango pentru toți tinerii din București în cadrul Clubului Universitar de Tango, format în urma unui proiect derulat prin Programul Tineret în Acțiune, în parteneriat cu Universitatea din București și Casa de Cultură a Studenților din București, iar din ianuarie 2016 şi în Craiova, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova
  • seri gratuite de proiecții de film despre cultură și artă în parteneriat cu Institutul Cervantes
  • seri gratuite de tango în parcurile/spațiile publice din București, în curând şi la Craiova, cu sprijinul Primăriei
  • întâlniri, discuții, workshopuri de educație non-formală prin tango
  • flash-mob-uri și diverse evenimente în spațiul public
  • spectacole cu muzică live-tango-teatru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.