Trei sute de frasini vor fi plantați în Parcul Tineretului

0
335

frasiniÎncepând cu data de 24. 10. 2016 Primăria Municipiului Craiova și Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova vor începe campania de plantare a arborilor în Parcul Tineretului Craiova. Trei sute de frasini vor înfrumuseța aleile Parcului începând din aceasta toamnă.

Această specie preferă solurile jilave sau umede, suportând bine inundaţia. Frasinul nu ridică pretenţii cu privire la temperatură, dezvoltându-se atât în zonele mai calde cât şi în cele mai reci, cu condiţia existenţei unei umidităţi suficiente a solului.

Frasinul este un arbore zvelt, drept, cu coroana sferică şi rară, înalt de 25-40 m, care prezintă o înrădăcinare puternică . Arborele de frasin creşte repede şi trăieşte până la 200 de ani.

Aceasta campanie vine în continuarea actiunii de tăiere a arborilor uscați realizată în prima parte a lunii august a acestui an.

Cu acea ocazie au fost doborați 86 de arbori, cu acordul Agenției de Protecție a Mediului Dolj, arbori uscați ce puneau în pericol siguranța cetățenilor.

Frasinul , fiind un arbore ce preferă solurile jilave, se va adapta foarte bine locației alese pentru plantare. Durata de viață a acestei specii va fi cu siguranța mult mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.