Traian Băsescu audiat , în calitate de suspect, la Parchetul General

424

traian basescuFostul președinte Traian Băsescu a ajuns miercuri la Parchetul General, unde urmează să fie audiat de procurori în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de amenințare și șantaj.

Băsescu nu a declarat nimic la intrarea în sediul Parchetului General. Fostul președinte era așteptat de circa 20 de persoane care scandau lozinci împotriva sa.

„Am calitatea de suspect. Mi-au transmis o scrisoare prin care am aflat că sunt suspect”, declara luni Traian Băsescu, adăugând că se va prezenta în fața procurorilor pentru că respectă instituțiile statului.

Procurorii au reluat ancheta în acest dosar după ce Traian Băsescu și-a încheiat mandatul și a rămas fără imunitate.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece președintele se bucura de imunitate.

sursa: agerpres.ro