Tosca pe scena Operei Romane Craiova

382

toscaSâmbătă 5 decembrie, orele 19, Opera Română Craiova își invită spectatorii la un spectacol eveniment, o punere în scenă deosebită a operei „Tosca”, de Giacomo Puccini.

Pe scena operei din Bănie vor urca mari nume ale operei internaționale: soprana Cellia Costea, solistă a Operei din Atena, care de-a lungul carierei a urcat pe scene renumite ca Opera din Viena și Covent Garden, și tenorul Rafael Alvarez, care de asemenea are o îndelungată colaborare cu Opera de Stat din Viena.

Soprana Cellia Costea va da viaţă Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alături de tenorul mexican Rafael Alvarez, în rolul lui Mario Cavaradossi.

Cellia Costea a fost remarcată de specialişti din  străinatate în urma unor importante distincţii obţinute la competiţii: Premiul I la Concursul “Jullian Gayarre” de la Pamplona (Spania) oferit în anul 2000 de un juriu prezidat de celebrul Jose Carreras, Premiul I şi Premiul Publicului la Concursul Internaţional de Canto „Monserrat Caballé” (2001), Premiul I şi Premiul Publicului la Concursul Internaţional de Canto „Francisco Vinas” de la Barcelona (2003) etc. Aceste performanţe i-au oferit Celliei Costea posibilitatea de a cânta pe cele mai mari scene ale lumii, la Viena, Londra, Marsilia, Toulouse, Praga, Atena, Barcelona, Berlin.

Conducerea muzicală va fi asigurată de către dirijorul italian Marcello Mottadelli, dirijor de excepție al marilor orchestre, maestru ce deține un repetoriu extraordinar și care de-a lungul carierei s-a aflat la pupitrul dirijoral al orchestrelor din Danemarca, Suedia, Corea, Italia și Germania.

“Tosca”, de Giacomo Puccini, este o operă în trei acte scrisă pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, și a avut premiera la Teatrul Costanzi din Roma, pe 14 ianuarie 1900. Opera este bazată pe piesa dramatică a lui Victorien Sardou “La Tosca” și prezintă povestea celebrei cântăreaţe a Romei, Tosca, ce trece printr-o confruntare cu un teribil tiran, şeful poliţiei, Scarpia, care vrea să o seducă. Perfid, acesta foloseşte mijloace machiavelice pentru a-şi atinge scopul, provocând o ireparabilă tragedie.

Din distribuție fac parte:

Floria Tosca Cellia Costea (Grecia), Mario Cavaradossi – Rafael Alvarez (Cehia), Baronul Scarpia Ștefan Ignat (București), Cesare Angelotti Sorin Drăniceanu, Sagrestano Ioan Cherata, Sciaronne Dragoș Drăniceanu, Spoletta Florin Ormenișan, Temnicerul Victor Dimieru, Păstorul Noemi Modra

Ȋși dau concursul Orchestra și Corul Operei Române Craiova alături de Corul de copii al Liceului de Artă „Marin Sorescu” Craiova sub pregătirea muzicală a maestrului Florian George Zamfir.

Sunteți invitați cu mare drag!