Top 4 mâini cu care începătorii pierd la poker

701
A Texas Hold'em hand of Jack Jack, called "Hooks." Check out more Poker images here.

Pokerul este un fenomen al acestui secol. Peste 60 de milioane de oameni apreciază Zynga Poker pe Facebook, iar în jur de 20 de milioane practică acest fenomenal joc pe bani reali, la diverși operatori.

Indiferent de experiență, fiecare jucător se întreabă mereu cum să joci pokerholdemonlinedin ce în ce mai bine. Dar atunci când ești începător, chiar și mâinile care par bune la prima vedere pot să-ți “avarieze” progresul într-un turneu. Dacă nu ești încă familiarizat cu toate “secretele” pokerului, iată care sunt cele mai periculoase 4 mâini pentru un începător.

  1. QJ

Combinația damă-valet la poker poate păreadestul de bună la prima vedere. Până la urmă, ai în mână două “figuri” și multiple posibilități. În funcție de poziția din care joci mâna, problemele pot fi multiple. În primul rând, ar putea fi dificil chiar și să vezi flopul. Dacă deschizi devreme cu această combinație de cărți, ești expus unui raise, iar să plătești cu QJ un raise nu este o ideea prea bună în cele mai mult cazuri. Și chiar dacă o vei face, cel mai probabil vei pleca dezavantajat pe flop. Pe urmă, cu damă-valet nu poți nici măcar să “bați” un AX(oricare altă carte). Și nici o pereche de doiari (22). Pentru a câștiga mâna, vei fi nevoit să ai noroc în privința cărților aduse de dealer pe masă. Sau să blufezi. Dar, ca începător, este foarte greu să simți care este cea mai bună postură în care poți să adopți această tactică. Când ești la început, blufful ți se va părea un ajutor la orice mână în care te afli în dificultate, ceea ce iar te va duce de cele mai multe ori în postura de a pierde mâini. Pe unele site-uri, cum ar fi 888 poker, potigasi destul de multe materiale informative si ghiduri despre cum se joaca corect anume maini.

Urmărește unul din cele mai spectaculoase bluff-uridin istoria pokerului

 

VIDEO DE INSERAT: <iframewidth=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/sAOHboM2PtM” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

  1. AQ

Din nou, o mână formată din două cărți mari pe care, de obicei, ți le dorești la poker Texas Hold’em. Evident, as-damă nu este deloc o combinație slabă de cărți. Ba chiar este una puternică, atunci când știi să o folosești. Doar că intervine poziția de la masă și momentul oportun în care poți să pariezi. Dacă ai fise puține, e recomandat aproape mereu să intri all-in cu o astfel de mână. În rest, depinde de câți jucători vor acționa după mutarea ta. Și cât de agresivi sunt. Presupunând că ajungi pe flop, e destul de greu să iei multe fise atunci când intra cel puțin un as. Iar aceasta este situația fericită. Se poate întâmpla ca adversarul să aibă AK sau să lovească “trei bucăți”. Caz în care îți va fi extrem de dificil să te arunci de la mână, deoarece vei crede că mâna ta e în continuare puternică. Și, la fel cum am discutat și la QJ, pre-flop nu poți să “bați” nici măcar o pereche mică.

  1. JJ

Există o vorbă printre jucătorii de poker care spune că cea mai bună metodă de a juca o pereche de valeți de la mână este să o foldezi. Evident, este o exagerare, dar arată cât de dificilă este această combinație. Aproape oricât ai paria pre-flop, mai ales dacă te afli la o masă plină  cu jucători începători, este greu să arunci adversari cu cărți de genul AQ, AK, KQ în mână. Iar pe tine nu te va învinge doar orice as apărut pe flop, ci și orice damă ori popă. Iar în momentul în care apare o carte mai mare decât J pe flop, intervine îndoiala în mintea ta. Deoarece cel puțin un adversar a mers la raise, e chiar probabil să aibă măcar o carte mare în mână.

  1. AX (oricare carte mai mică de 10)

Atunci când joci poker și vezi cum prima carte pe o primești este asul, poți simți că aceasta e mâna ta. Iar apoi softul îți împarte un 2. Sau un 3, 4 etc. O combinație între un as și o carte mică este o invitație spre mâini pierdute. Mai ales dacă vei lovi asul până la showdown. Ai un “kicker” mic, dar mâna ta are valoare deoarece ai prins cea mai bună pereche din poker, te confrunți cu o situație care e greu de abordat – îți va fi greu să te desprinzi de mână și vei plăti pentru acest lucru. Sigur, acest aspect ține și de adversar și de valoarea pariurilor efectuate, dar, în principiu, ca începător, este dificil să arunci o pereche de ași formată. Pe parcurs, cu cât vei acumula mai multă experiență, vei înțelege mai bine care sunt situațiile când e OK să joci combinația dintre un as și un “kicker” mic.

În poker, nu doar cărțile pe care le primești contează. Alte aspecte foarte importante ale jocului sunt poziția la masă, citirea adversarilor, stadiul turneului sau numărul de fise pe care le ai. Sunt legende în acest joc care au abordat combinații derizorii în momente importante ale turneelor și au făcut acele mâini celebre. Doyle Brunson a câștigat WSOP Main Event în 2 ani consecutivi, 1976 și 1977, cu 10-2 în mână. Celebra mână cu care Doyle Brunson a câștigat WSOP apare și pe coperta cărții lansate în 2009 -„Super System 2: WinningStrategies for LimitHold’em Cash GamesandTournamentTactics”.