Top 10 locuri din Europa pe care trebuie să le vizitezi

0
199

Europa este una din destinaţiile principale ale turismului mondial. Cu o istorie fantastică şi peisaje de vis, oraşele bătrânului continent te vor impresiona cu siguranţă. Nisa, Praga, Santorini,  Paris sunt doar câteva dintre locurile în care trebuie să ajungi măcar o dată în viaţă.

1. Promenade des Anglais, Nisa, Franţa

Franţa are un farmec aparte, iar Nisa poate satisface şi cele mai sofisticate cerinţele ale unui turist. Aflat pe Coasta de Azur, Nisa este un loc în care, atât ziua cât şi noaptea, străzile abundă de viaţă, restaurantele freamătă de clienţi, iar obiectivele turistice sunt asaltate de vizitatori. Oraşul Vechi este un exemplu în acest sens. Locul se ascunde între dealul cetăţii la est şi râul Le Poillon, şi de oraşul nou, la vest. Vechiul oraş Nisa este cunoscut şi sub numele de Vieux Nice.

2. Roma

Roma este oraşul cu cele mai multe obiective turistice din lume, aici putând fi admireate la tot pasul vestigii arheologice, opere de artă sau clădiri istorice. Denumită „Oraşul celor şapte Coline” sau „Oraşul Etern”, Roma îmbină cu succes facilităţile unei metropole moderne cu farmecul unui oraş din antichitate, oferind turiştilor o atmosferă unică.

3. Paris

Paris are unul dintre cele mai puternice branduri din lume, atât din punct de vedere turistic, cât şi din punct de vedere imobiliar. Considerat a fi „Capitala Romantismului” la nivel mondial, Paris are mai multe supranume, cel mai cunoscut fiind „Oraşul Luminilor” – iniţial aceasta a provenit de la importanţa sa în domeniul educaţional, pe parcursul Luminimului, însă ulterior denumirea a rămas datorită iluminării stradale.

4.Praga, Republica Cehă

Capitala Republicii Cehia este un loc captivant, un amestec de artă, muzică, film şi teatru. Această bijuterie cu arhitectura europeană originală, este un oraş romantic cu privelişti care-ţi taie răsuflarea, grădini liniştite, călătorii cu barca şi plimbări relaxante pe ingustele cărări pietruite. Capitala cehă este un oraş modern cu hoteluri de lux, restaurante excelente ce oferă produse ale bucătăriei autohtone şi internationale.

5. Kotor, Muntenegru

Oraselul Kotor este un mic colt de paradis din Muntenegru, fiind inclus adesea in topul celor mai frumoase destinatii din Europa. Daca pana acum cativa ani nu stia prea multa lume de el, acum, popularitatea Kotorului creste de la o zi la alta si tot mai multi turisti sunt fascinati de farmecul si autenticitatea acestui loc. Orasul are o cultura aparte, avand in vedere ca a fost condus de mai multe popoare (venetieni, otomani, habsburgi) care si-au pus amprenta asupra sa. Cea mai buna perioada pentru a vizita Kotor? La final de iulie, in timpul carnavalului de vara.

6. Londra

Capitala britanică şi cel mai mare oraş din Uniunea Europeană, Londra este un loc al simbolurilor faimoase în toate colţurile mapamondului, ocupând locul doi în clasamentul celor mai vizitate metropole din întreaga lume. Cu toate că este o destinaţie turistică destul de costisitoare, Londra reuşeşte să se menţină în fruntea clasamentului.

7. Insulele Azore, Portugalia

Portugalia este o tara cu mult soare, colturi minunate de natura si peisaje care iti taie rasuflarea, asa ca iti propunem inca o destinatie de vis de-aici: Insulele Azore. Pe langa faptul ca sunt considerate printre cele mai frumoase din Europa, Azorele sunt renumite pentru localnicii prietenosi, pentru ospitalitatea celor de aici. Daca ajungi in zona, nu rata o vizita la Lagoa de Fogo, un lac format intr-un crater vulcanic urias, si nici Ponta Delgada, un port si capitala administrativa a Azorelor.

8. Barcelona

În prezent cea mai cunoscută metropolă a Spaniei, Barcelona s-a bucurat de o dezvoltare spectaculoasă în ultimele două decenii. Frumuseţea oraşului şi implicarea autorităţilor au propulsat Barcelona între cele mai vizitate oraşe din lume, în special după Jocurile Olimpice din 1992. În ultimii patru ani, capitala catalană a fost clasată drept unul dintre oraşele cu cele mai de succes branduri din lume.

9. Viena

Capitala Austriei este inclusă constant în clasamentul oraşelor cu cel mai ridicat nivel de trai din întreaga lume, fiind în acelaşi timp căminul principalelor sedii a numeroase organizaţii importante pe plan internaţional (ONU, OPEC etc.). Vizitatorii apreciază nivelul ridicat de curăţenie şi civilizaţie, restaurantele de clasă mondială, precum şi numeroasele obiective turistice.

10. Santorini

Deseori confundată cu legendara Atlantida, Santorini este unul dintre locurile în care trebuie să ajungi măcar o dată în viaţă. Priveliştea de aici nu se compară cu nimic. E un loc perfect pentru îndrăgostiţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.