TN CRAIOVA: DATA LIMITĂ pentru depunerea proiectelor pentru Concursul De Proiecte Pentru Tinerii Regizori Și Scenografi Români este 28 FEBRUARIE

372

tn marin sorescu”Reamintim celor interesați că DATA LIMITĂ pentru depunerea proiectelor pentru Concursul De Proiecte Pentru Tinerii Regizori Și Scenografi Români este 28 FEBRUARIE 2015 iar proiectul câștigător va fi anunțat până la data de 28 martie”, anunță TN Craiova pe site-ul instituției.

”Proiectele pot fi transmise prin poștă la sediul teatrului, Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, 200585, Craiova, Dolj, România, pe e-mail: artistic@tncms.ro sau fax: 0251.414.150.

Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, la sala studio „Ion D. Sîrbu”, în anul 2015, la o dată ce va fi stabilită de comun acord”, se mai arată pe www.tncms.ro.

Date despre concursul De Proiecte Pentru Tinerii Regizori Şi Scenografi Români: 

”Concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români, ajuns la cea de-a cincea ediție. Câștigătorii edițiilor anterioare au fost: regizoarea Diana Dragoș care a pus în scenă spectacolul ”Conu’ Leonida față cu reacțiunea” de I.L Caragiale, scenografia Adriana Dinulescu, Catinca Drăgănescu cu propriul său text ”Photoshop”, scenografia Sorana Țopa,  Bobi Pricop cu piesa ”Profu’ de religie” de Mihaela Michailov, în scenografie proprie și Dragoș Mușoiu care pune în scenă spectacolul ”Spargerea„ după nuvela ”Jaf armat” de Răzvan Petrescu, scenografia Andreea Negrilă.

Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, la sala studio „Ion D. Sîrbu”, în anul 2015, la o dată ce va fi stabilită de comun acord.
Condiţii de participare:
•    Textul proiectului va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani și care să aibă maxim 8 personaje
•    Proiectul va fi conceput pentru Sala studio “Ion D. Sîrbu” (vezi detaliile tehnice ale sălii pe site-ul TNC)
•    Regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani
•    CV-ul și lista de creații artistice ale acestora vor fi anexate proiectului
N.B. 1. Textele care nu au mai fost reprezentate pe scenă au prioritate. Aceasta nu este o condiție obligatorie, dar va funcționa ca și criteriu de departajare în cazul unui balotaj.
2. Proiectul nu este limitativ, numărul de pagini și forma acestuia sunt la libera inițiativă a candidatului.
3. Sunt acceptate și dramatizările, dar numai după autori români contemporani.
Data limită pentru depunerea proiectelor este 28 februarie 2015 – transmise prin poștă la sediul teatrului, pe e-mail: artistic@tncms.ro, sau fax: 0251.414.150”.