Teatrul Colibri: Nu uitaţi de spectacolul FIDELITATE

397

teatrul colibriSeria spectacolelor prezentate de Teatrul ACT din București pe scena Fabricii de povești electroCOLIBRI continuă și în această lună. 

Joi, 26 februarie 2015, la ora 19:00, craiovenii vor putea vedea reprezentația Fidelitate, de Chazz Palminteri, o producție Teatrul ACT și Fundația Carta, cu: Adelaida Zamfira, Gheorghe Ifrim, Florin Busuioc, în regia lui Dragoș Campan, scenografia Maria Dore.

Actrița Adelaida Zamfira a absolvit Facultatea de Teatru – Secția Actorie în cadrul Academiei de Teatru și Film (în prezent Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”), în anul 1996, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. De asemenea, în 2006, finaliza masterul “Arta actorului și teatru în echipă” la U.N.A.T.C. I.L. Caragiale București. A jucat roluri în teatru, film și televiziune. Printre regizorii cu care a colaborat în teatru se numără Dan Puric (în spectacolele “Hic sun Leones”, “Cei 150” – Teatrul Național; “Made in Romania”, “Costumele” – Centrul Cultural European), Beatrice Bleonț (“Jocul de-a măcelul” de E. Ionesco – Teatrul Bulandra), Anca Colțeanu (“Proștii sub clar de lună” de T. Mazilu – Teatrul Union). În televiziune o regăsim printre altele în producții Media Pro Pictures (“Iubire ca în filme”, “Lacrimi de iubire”), în filmul educativ “Femei adevărate” regizat de Andrei Moroșanu (TVR), “Călătorie de vis” – regia Vali Hotea (TVR). În filme a fost Lulu în “Crucea de piatră” – regia  Andrei Blaier, Țiganca în “Binecuvântată fii, închisoare” – regia N. Mărgineanu, Teofana în “Zăpadă fierbinte” – regia Vali Hotea etc.

Actorul Gheorghe Ifrim a absolvit Facultatea de Teatru – Secția Actorie în cadrul Academiei de Teatru și Film (în prezent Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”), în anul 1997, la clasa profesorului Gelu Colceag. Printre rolurile din teatru amintim Malvolio în “A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare și Melchior Gabor în “Deșteptarea primăverii” de F. Wedekind – Studioul Casandra, Manoil în “Levantul” după Mircea Cărtărescu în regia Cătălinei Buzoianu, Prietenul în “Există nervi” de Marin Sorescu în regia lui Puiu Șerban, Bernardo în “Hamlet” de W. Shakespeare, regizor Liviu Ciulei – Teatrul Bulandra. A jucat în numeroase filme și seriale de televiziune (“America, venim” – regia Răzvan Săvescu, 2014; “București Non Stop” – regia Dan Chișu, 2014; “Betoniera” – regia Liviu Săndulescu, 2013; “Funeralii fericite” – regia Horațiu Mălăele, 2013; “După dealuri” – regia Cristian Mungiu, 2012; serialele TV “Las fierbinți”, “Vine poliția!”, “La Bloc” etc.

Actorul Florin Busuioc a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (în prezent Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”), în anul 1989, la clasa profesorului Dem Rădulescu. Cunoscut ca Busu de la Meteo, vedeta ProTV a cochetat mult cu televiziunea și filmul (“Ținutul Dragonului” – regia Ted Nicolaou, 1994; “Elita” – regia Teddy Cunningham, 2001;  Sex Traffic – regia David Yates, 2004; Niciodată nu e prea târziu – regia Alexandru Berceanu, 2006; “Pasiune și destin” – regia Katja von Garnier, 2007; “The Whistleblower” – regia Larysa Kondracki, 2010; “Weapon” – regia Ernie Barbarash, 2011; “Crăciun la castel” – regia Michael Damian, 2011) revenind spre teatru în spectacolele “Marfă vie” după A. P. Cehov (ArCub) și “Fidelitate” de Chazz Palminteri (Teatrul ACT), ambele în regia lui Dragoș Câmpan.

Regizorul Dragoș Câmpan a absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universității “Hyperion”, promotia 1995, clasa prof. Adriana Popovici, iar în 2009 pe cea de Regie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, la clasa profesorului Mihai Manolescu. A montat prima sa piesă, “True West”, la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiești pe a cărui scenă a urcat în repetate rânduri ca actor.

Dragoș Câmpan, regizor, despre spectacolul Fidelitate:

“Un asasin plătit, victima sa și un soț care neagă orice implicare. Tony, dator vândut la mafia italiană este angajat să o ucidă pe Maggie. Maggie, nevastă depresivă oprită să se sinucidă ca să fie asasinată. Jack, soțul care l-a angajat pe Tony sau doar o victimă la rândul lui? Cine a angajat pe cine? Tony e cu adevărat un asasin? Jack este un criminal cu sânge rece sau soțul încornorat? Oare Tony și Maggie au un plan să stoarcă bani de la Jack? Și până la urmă, cine o sa moară?…O poveste Americană… dar și o analiză plină de vigoare și umor a vieții de cuplu.

Această piesă este pentru prima oară pusă în scenă în România. Există numeroase montări pe scenele americane, precum și o ecranizare de succes în regia lui Paul Mazursky avându-l în distribuție chiar pe autorul acestei piese, Chazz Palminteri (Tony), care joacă alături de Cher (Margaret) și Ryan O’Neal (Jack Connor). <<Poveste din Bronx>> este filmul care-l aduce pentru prima dată pe Chazz Palminteri în atenția publicului larg și în calitate de scenarist și dramaturg.”

Bazele Teatrului ACT  București au început să se pună încă din 1995, când Fundația Art-Inter Odeon devenea Fundația Teatrul ACT, prima instituție artistică non-guvernamentală din România. Trei ani mai târziu, în ’98, fundația deschidea un spațiu underground în Calea Victoriei, nr. 126, Teatrul ACT devenind primul teatru independent cu sală proprie, din România postcomunistă. În galeria susținătorilor fundației îi regăsim printre alții pe: Tom Cruise, Richard Eyre, Alan Bates, Liviu Ciulei. Actorul Marcel Iureș, cetățean de onoare al Craiovei, este unul dintre fondatorii Teatrului ACT. (www.teatrulact.ro)

În ultima săptămână a fiecărei luni, craiovenii vor putea vedea un spectacol al Teatrului ACT pe scena Fabricii de povești electroCOLIBRI.

Spectacolul Fidelitate se adresează unui public de peste 16 ani.

20 LEI/PERS.: preț unic pentru acest spectacol

Biletele se pot procura de la Agenția Teatrului “Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 și 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.