Teatrul Colibri Craiova prezintă joi „Alice“ în versiunea muzicală a Adei Milea

246

Proiectul Student Internship debutează la Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova joi, 28 martie 2024, la ora 19:00, cu spectacolul „Alice“, după Lewis Carroll, versiune muzicală ce poartă semnătura Adei Milea, montată la Universitatea de Arte din Târgu Mureș și prezentată în premieră la începutul acestei luni.

 

Ada Milea a revenit la Universitatea de Arte din Târgu Mureș la un secol de la terminarea studiilor (haha!) pentru a împărtăși cu studenții – actori ai U.A.T. bucuria jocului și experiența acumulată de-a lungul anilor.

 

În distribuție îi regăsim pe Sorina Melean (Alice), Petru Nistor (Pălărierul), Alex Gabera (Yoishivai), Alex Stoicescu (Yoi, iepurelecarepoatevinesaupoatenuvine), Sebastian Pop (dl. Omidă, Piperuș), Adela Ciocan (Regina, fetițapecareocheamătotAlice, Bucătăreasa), Daniel Suciu (Miau).

 

„Alice“ în versiunea muzicală a Adei este o joacă pe ritmuri zburdalnice, pornită de la cartea lui Lewis Carroll și în care, în nota specifică a spectacolelor marca Ada Milea, euforia și pofta de joc sunt la ele acasă!

Vârsta minimă recomandată este 7+.

 

Ada Milea a absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş, „Actorie“, în 1998, iar până să devină artist independent a făcut parte din echipa Teatrului Naţional din Târgu-Mureş. Ada Milea a avut numeroase concerte în țară și în Marea Britanie, Statele Unite, Franţa, Belgia, Spania, Germania, Elveţia, Olanda, Italia, Suedia, Polonia, Ungaria, Israel, Finlanda şi Republica Moldova. A colaborat în anul 2002 cu Cirque du Soleil (Canada).

A semnat muzica mai multor spectacole de teatru, colaborând cu mari regizori: Alexandru Dabija, Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, David Esrig, Theodor Cristian Popescu, Cristi Juncu, Sorin Militaru, Felix Alexa.

Ada Milea a fost premiată pentru muzica unor spectacole la câteva festivaluri internaționale de teatru cu Premiul special al juriului. La Gala UNITER 2006 era distinsă cu Premiul Criticii, iar în 2008 cu Premiul pentru muzică de teatru. Deține, de asemenea, premii la festivaluri de muzică folk. În 2006 îi apar cartea „Quijote“ la Editura Polirom și DVD-ul „Quijote“ – A&A Records şi Teatrul Odeon. Ada Milea semnează și muzica filmului „Tertium non datur“ – regia Lucian Pintilie.

 

Spectacolul „Alice“ ce va fi prezentat joi, 28 martie, ora 19:00, la Teatrul Colibri, este susținut în parteneriat cu Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, în cadrul proiectului Student Internship. Colaborarea cu această universitate este mai veche, studenți și masteranzi de aici fiind prezenți la Craiova cu spectacole și ateliere în cadrul festivalurilor Puppets Occupy Street și #InstaCraiova. În urmă cu un an, tot pe scena Teatrului Colibri, publicul i-a putut admira în spectacolul „Eu sunt“, proiect co-finanțat de Corpul European de Solidaritate, sub egida Asociației April Hub.

Alex Stoicescu, actor al Teatrului Național Târgu-Mureș – Compania Liviu Rebreanu, poate fi văzut pe scena Naționalului craiovean în spectacolul „Hamlet“ – regia  Declan Donnellan. Pe Alex, craiovenii l-au mai văzut și în spectacolul „Ierbar“ – regia Radu Afrim, montat la Naționalul din Târgu Mureș.

 

Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 / 16:00 – 19:00, iar duminica, între 10:00 – 13:00.

Prețul biletului este 10 lei / persoană.

 

Mai multe informații se pot obține la tel.: 0251.412.473, pe www.teatrulcolibri.ro, www.facebook.com/TeatrulColibri.