„Târgul de produse tradiționale și ecologice”, pe esplanada Teatrului Național

402

produse traditionaleAsociația Crescătorilor de Suine Autohtone Mangalița și Bazna din România și Federația Producătorilor de Produse Tradiționale din România organizează, la Craiova, în perioada 20 martie – 22 martie 2015, „Târgul de produse tradiționale și ecologice”, pe esplanada Teatrului Național. Partenerii acestei acțiuni sunt Camera Agricolă Județeană Dolj, Facultatea de Agricultură și Horticultură Craiova și Directia Agricolă Dolj.

Pe data de 20 martie 2015, ora 10.30,  în aula Facultății de Agricultură și Horticultură Craiova se va desfășura un simpozion pe tema creșterii și dezvoltării fermelor de porci din rasa Mangalița și Bazna dar și atestării produselor tradiționale.

Vor fi prezentate referate pe tema  produselor tradiționale comercializate în supermarketurile din Craiova, precum și schemele de calitate naționale și europene. Materialele vor fi prezentate de către cadre universitare de la Facultatea de Agricultură și Horticultură Craiova, specialiști de la SCDA Turda, ASAS Bucuresti, SCDA Șimnic și reprezentanți din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. La manifestare vor fi prezenți fermieri, studenți, cadre universitare, reprezentanți ai camerelor agricole și ai direcțiilor agricole din zona Oltenia.

Biroul de presă,

Camera Agricolă Dolj