Tabăra de sculptură ”Drumuri Brâncuşiene”, ediţia a IV-a, începe luni 1 august

0
226

tabara de sculpturaDeschiderea oficială a celei de-a IV-a ediții a Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” Craiova va avea loc luni 1 august 2016 la Centrul Multifuncțional.

Din cei 62 de sculptori înscriși, proveniți din 25 de țări-Argentina, Armenia, Belarus, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Egipt, Franța, Georgia, Germania, Iran, Italia, Japonia, Kosovo, Letonia, Macedonia, Malaezia, Marea Britanie, Muntenegru, Republică Moldova, România, Rusia, Serbia, Spania și Ucraina, au fost alese 9 portofolii. Aceștia vor sculpta sub privirile craiovenilor, timp de o lună de zile, închiderea oficială a taberei fiind pe 31 august.

“Săptămâna viitoare începe tabăra de sculptură, de la Craiova. Anul trecut, l-am omagiat pe maestrul Tudor Gheorghe. Acum este anul lui Adrian Păunescu”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

„Precizăm că, din motive personale, Viktar Kopach (Belarus) și Lyudmyla Myska (Ucraina) ne-au anunțat, cu părere de rău, dar cu interes pentru edițiile viitoare ale simpozionului, că nu vor mai putea ajunge la Craiova în intervalul 1-31 august. În urma unei noi selecții, dar având în vedere doar sculptorii români înscriși, ținând cont de timpul scurt în care am fost anunțați de Lyudmyla Myska și Viktar Kopach că nu vor putea ajunge la simpozion, s-a decis înlocuirea lui Viktar Kopach cu sculptorul Alin Neacșu”, a declarat conducerea Casei de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.