“Straie populare în miniatură” expuse la Aeroportul Craiova

378

straie in miniaturaCentrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj a deschis astăzi, 20 martie 2015, expoziţia de artă tradiţională “Straie populare în miniatură”, realizată de Mihaela Tomescu, directorul Căminului Cultural Giurgiţa, judeţul Dolj, în Galeria pietonală a Aeroportului Craiova.

Călătorii vor avea ocazia să admire piese unicat care reamintesc frumuseţea costumului popular autentic din regiunea Oltenia şi din părţile Sibiului. De asemenea, pe şevaletele puse la dispoziţia noastră de Muzeul Olteniei, sunt reprezentate şi straie specifice etniilor care trăiesc în aceste locuri.

Expoziţia Straie populare în miniatură va rămâne deschisă în Galeria pietonală a Aeroportului Craiova până la 3 aprilie 2015, urmând ca în perioada 4 – aprilie 2015 să ajungă la Centrul Multifuncţional Craiova, cu ocazia Festivalului Primăverii.

Vernisajul acestei expoziţii a avut loc la 19 februarie 2015, în Galeriile “Cromatic”, la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.