Stenograme în care denunțătorul Becheru declară cum se teme să nu îi cadă în cap ghivecele cu flori ale Olguței Vasilescu. Probe penibile în dosarul de „Fațadă”

479

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a continuat seria dezvăluirilor din dosarul său instrumentat de DNA și în acest sfârșit de săptămână.

În prima parte a stenogramelor Petre Becheru poartă o discuții cu funcționarii Primăriei Craiova în care pare să îi provoace pe aceștia să spună orice lucru ilegal.

Putem să nu ne gândim citind aceste discuții că dosarul Olguței Vasilescu nu este unul bine plănuit și instrumentat chiar dinainte să ajungă în mâinile procurorilor DNA?

„Denunțătorul Petre Becheru vrea să demonstreze că am angrenat în „activitatea infractională”, aceea de varuire a fațadelor, funcționarii primăriei. Funcționarii încearcă să îi arate bunăvoința de a se întâmpla ceva frumos și în orașul nostru. Becheru spune că vrea contract. I se spune da. Că vrea garanție a lucrării. I spune că se dă, de mai multe ori i se spune că i se dă, dar el tot intervine și cere repetat. Dacă vede că legal nu e nicio problemă, cere să i se văruiasca și scara pe interior, să i se schimbe ușa, să i se pună camere de luat vederi și să se văruiască și pentru spațiile comerciale de la parterul blocurilor. Totul, în încercarea disperată de a nu se mai face nimic și de a obține probe pentru denunt. Observați și cum se poate „proba” o infracțiune de spălare a banilor. La un moment dat, nervos după discuții de două ore în care nu se ajungea la niciun rezultat și apăruseră acuzații cu DNA și infracțiunea de spălare de bani, constructorul spune ca banii lui si-i spală el. La nervi, sub forma de glumă. Nu mai faceți glume! Unii le iau ca atare și te trimit în judecată”, a afirmat Lia Olguța Vasilescu.

 

Denunțătorul „de Fațadă” nu înregistrează doar conversațiile pe care le poartă cu funcționarii publici ci și cele așa zis private. În ultimele stenograme publicate de Olguța Vasilescu, Becheru se arată revoltat pentru că Primăria îi „obligă”să pună ghivece oferite prin sponsorizare la geamuri. Nu amplasarea lor este o problemă ci faptul că acestea ar putea să cadă. Pe principiul drobului de sare Becheru nu poate înțelege cum ar putea să nu cadă aceste ghivece.

Vasilescu este provocată și de diversi membri ai presei care consideră că poate își câștigă iar „capital electoral” făcând publice actele din dosarul său. Puteți vedea cu ochii dumneavoastră care sunt probele mărețe ce au reușit să îi convingă pe procurori să o trimită în judecată pe Lia Olguța Vasilescu.

„Continuand seria stenogramelor la baza cărora au stat înregistrările efectuate de Petru Becheru, denunțător în dosarul „Fatada”, așa cum e recunoscut și de DNA. După cum v-am promis, pe parcursul acestui proces, veți face cunoștință cu toți denunțătorii mei, cu probele DNA și cu probele pe care le vom depune în apărarea mea. De aceea, pe unii ii veți cunoaște mai târziu, pentru ca avocatii îmi cer sa nu dezvălui strategia de apărare. Dar, va asigur ca nu voi ascunde nimic din acest dosar. P.S . Am citit postarea unei doamne ziariste cu care nu îmi amintesc sa ma fi intersectat în viata mea, pe undeva. Plina de ură, așteaptă înregistrările făcute de DNA în dosarul meu și nu „fâs”- urile pe care le postez, deși în baza acestor prostii am fost eu reținută o noapte, fiind singurele „probe” aflate atunci la dosar, lângă câteva denunțuri care se băteau cap în cap. Apoi îmi spune ca Becheru nu e denunțător, ci oamenii de afaceri. Permiteți-mi să știu mai bine ce e în dosarul meu. După două luni de urmărire ca în filme, a mea și a apropiaților mei, la dosar e o singura stenogramă după înregistrarile efectuate de DNA care e cât de cât relevantă, zic ei, și nici măcar nu e cu mine. Mie mi se pare că nici măcar aceea nu poate avea o greutate în dosar, din simplul motiv ca ceea ce urmăreau ei sa facă, nu le-a iesit. La restul au renunțat să le pună în dosar pentru că nu aveau nicio legatură cu cauza. Au văzut și ei ce spun de ani de zile. Eu vorbesc, în orice mediu, ca la televizor și nu iau șpăgi. Toate legendele urbane sunt create de oameni ca ea, care se pot lauda și o fac, cu informații din „sistem”, care sugerează pe facebook că stiu ei ce e prin dosare sau că, în general, știu tot ce faci tu chiar dacă nici prin cap nu ți-a trecut ceva de genul prezentat, cu apropouri, fiindcă soțul lucrează la binom. Cât despre „oamenii de afaceri”, îi veți cunoaște. Și pe cei care nu s-au speriat când au văzut cătușele pe masă, și și-au pastrat demnitatea și omenia, și pe cei care s-au dus să toarne mizerii că nu au obținut de la mine lucruri ilegale. Rabdare! Pe parcursul acestui dosar veți începe sa cunoașteți sistemul.”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.