Stelian Bărăgan ales vicepreședinte PES activists România pentru regiunea Sud-Vest

439

stelian baraganStelian Bărăgan, președinte-coordonator județean PES activists Dolj, a fost ales în funcția de Vicepreședinte în regiunea Sud-Vest la finalul săptămânii la Adunarea Generală a PES activists România în cadrul căreia au fost lansate propunerile organizației pentru statutul PSD, soluțiile europene la reformele instituționale ce urmează a avea loc și care a desemnat noua conducere națională a organizației.

„Acest eveniment a reconfirmat faptul că PES activists Românai este cea mai puternică mișcare politică europeană din România și că am reușit să devenim cea mai importantă structură de acest tip din întreaga rețea de peste 80.000 de activiști PES din toată Europa.

Organizația PES activists Dolj numără în prezent peste 1000 de membri și simpatizanți ceea ce demonstrează din nou faptul că la nivelul organizației județene a PSD există foarte multe persoane interesate de temele, dezbaterile și proiectele europene” a precizat reprezentantul județului Dolj la Adunarea Generală.

În cadrul evenimentului a fost de asemenea ales președintele-coordonator național al PES activists România în persoana europarlamentarului PSD Victor Negrescu.

Liderul organizației a adresat mulțumiri celor peste 7000 de membri ai PES Activists România, precum și conducerii Partidului Social Democrat, reafirmându-și totodată angajamentul de a duce la îndeplinire toate obiectivele PES Activists România.

„Le mulțumesc tuturor pentru sprijin, pentru încredere și pentru prilejul pe care mi l-au acordat de a coordona în continuare activitatea PES Activists România.

Avem multe de făcut, atât pentru modernizarea și întărirea social-democrației românești, cât și pentru promovarea politicilor europene în țară. Am înaintat deja propunerile PES Activists România pentru o stângă europeană, am subliniat unde activitatea social-democrației românești poate să devină mai eficientă și am propus soluții europene pe teme cheie precum cea legată de finanțarea partidelor. Trebuie să mergem înainte și să îndeplinim toate aceste deziderate.

De asemenea, trebuie să lucrăm împreună în continuare pentru a crește rolul organizației noastre, inclusiv în interiorul PSD. Avem nevoie de o recunoaștere mai mare în statutul partidului și cred că tot ceea ce însemnăm ne oferă acest prilej: avem peste 7000 de membri în toate județele – oameni dedicați și implicați, care nu figurează doar pe hârtie; am început dezbaterile pe temele europene încă din 2007, atunci când acestea nu erau de actualitate ca astăzi; ne-am implicat puternic în toate campaniile electorale; am promovat legăturile social-democrației din România cu stânga europeană.

Am încredere că vom reuși curând această consolidare în interiorul PSD și doresc să mulțumesc, pe această cale, conducerii partidului pentru că susține acest demers al nostru de recunoaștere mai largă în statutul PSD”, a afirmat europarlamentarul Victor Negrescu, președintele PES Activists România.

În cadrul adunării generale a PES Activists România a fost de asemenea votată întreaga echipă națională de conducere: secretarul general, prim-vicepreședintele, 10 vicepreședinți, Președintele Consiliului Național, purtătorul de cuvânt.