Spectacol folcloric în cinstea pensionarilor craioveni

430

Liviu Dica, Lavinia BirsoghePensionarii craioveni sunt invitați marți, 03 octombrie 2017, la un spectacol folcloric cu intrare gratuită, oferit în cinstea lor de Primăria Craiova, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” și Filarmonica Oltenia.

Manuela Motocu, Liviu Dica, Lavinia Bârsoghe, Marius Măgureanu și Cristi Bănățeanu, acompaniați de orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, vor delecta pe cei mai în vârstă din Craiova marți, în sala Filarmonicii Oltenia, începând cu ora 17.30.

„Spectacolul vine în completarea momentului festiv de joi, când i-am omagiat pe reprezentanții pensionarilor din Craiova în cadrul Ședinței Consiliului Local, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Sperăm să fie pe placul dumnealor, să se simtă bine și îi asigurăm de toată disponibilitatea noastră vizavi de problemele pe care le întâmpină în viața de zi cu zi. În afara măsurilor pe care Primăria le dedică în fiecare an celor mai în vârstă, vom încerca, în viitorul apropiat, să conturăm și un sediu pentru Clubul Pensionarilor”, a precizat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Intrarea la spectacolul realizat de Primăria Craiova, în parteneriat cu artiștii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” și Filarmonica Oltenia este gratuită, pe baza invitațiilor ce pot fi ridicate începând de luni, 02 octombrie, după ora 10.00, de la agenția de bilete a Filarmonicii Oltenia, în limita locurilor disponibile.

Programul agenției este: 10.00 – 16.00.

Număr de telefon: tel./fax: +40-251-412.334, 0351.414.697

În februarie 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie ca Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. În semn de respect și prețuire pentru pensionarii craioveni, autoritățile locale au realizat, în ultimii ani, renovarea Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova.

Peste 300 de vârstnici sunt cazați într-o instituție modernizată printr-un proiect european, în timpul mandatului de primar al Ministrului Lia Olguța Vasilescu, după 25 de ani în care Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova nu beneficiase de lucrări de reabilitare.

De asemenea, printre măsurile pe care Primăria Craiova le inițiază, în fiecare an, pentru pensionarii Craiovei, se numără sărbătorirea cuplurilor care aniversează 50 de ani de la căsătorie – Nunta de aur, premierea celor care ating centenarul și împlinesc vârsta de 100 de ani.

Serviciul IMAGINE

PRIMĂRIA CRAIOVA.