Sorin Răducanu, prefectul de Dolj: Instituţia Prefectului Judeţului Dolj aduce o contribuţie importantă la asigurarea unui climat de încredere în administraţie

0
295

IMG_4262Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat joi, 17 noiembrie 2016, la masa rotundă cu tema “Prevenirea corupţiei – drumul către integritate”, organizată în cadrul proiectului “Labirintul Anticorupţie” – ediţia 2016, derulat de Asociaţia ProDemocraţia şi direcţia Generală Anticorupţie.

Cu acest prilej a declarat:

“Doresc să încep prin a felicita organizatorii – Asociaţia Pro Democraţia şi Direcţia Generală Anticorupţie pentru iniţiativa de a avea o astfel de dezbatere şi în judeţul Dolj. Consider că această masă rotundă, care pune faţă în faţă reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi judeţene şi reprezentanţi ai societăţii civile înseamnă un pas în plus în lupta anticorupţie în care suntem implicaţi cu toţii. Este cunoscut faptul că Guvernul României sprijină fără rezerve autorităţile ce au competenţe în lupta anticorupţie, printr-o legislaţie stabilă şi prin asigurarea resurselor adecvate. De asemenea, în urmă cu câteva luni Guvernul României a adoptat, prin H.G. 538/2016 Strategia Naţională Anticorupţie pe perioada 2016-2020, asumând astfel transparenţa actului decizional şi guvernarea deschisă drept cerinţe obligatorii pentru o guvernare responsabilă în folosul cetăţenilor. În acest sens, Instituţia Prefectului Judeţului Dolj, prin transparenţa decizională şi punerea în aplicare a legii, aduce o contribuţie importantă la asigurarea unui climat de încredere în administraţie. În final, doresc să vă transmit faptul că pentru prevenirea fenomenului de corupţie nu trebuie să lăsăm totul în seama sistemului judiciar ale cărui performanţe sunt lăudabile, ci este nevoie de o bună colaborare între reprezentanţii administraţiei publice şi cei ai societăţii civile” – prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.